Авторизація

Суспільство
У Харкові закрили автошколу, де вчилася Зайцева
31.05.2019 о 21:14
image

Автошкола в Харкові, де навчалася винуватиця смертельної ДТП Олена Зайцева, припинила свою діяльність. Про це в п'ятницю, 31 травня, сказав начальник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій, повідомляє УНІАН, передає «Є!»

Він нагадав, що акредитаційна комісія розглянула перелік порушень, які стосувалися матеріально-технічної бази, і, згідно з процедурою, запропонувала їх виправити. На цей час робота автошколи була припинена.  

"Розуміючи громадський резонанс, я так вважаю, вони вирішили їх не виправляти. Тому що їм все одно б вже не дали нормально жити. Тому вони вирішили в принципі закривати діяльність автошколи", - зазначив він.

Криклій звернув увагу, що його відомство позбавлене функції перевірки автошкіл і може їх проінспектувати тільки в разі будь-яких подій.  

"У школі, де навчалася Зайцева, факти порушень виявило слідче управління Харківської області в рамках слідчих дій. Вони перевіряли наявність журналів, чи була присутня Зайцева на навчанні, чи розписувалася в журналах під час відвідування занять. У ході цього вони виявили певні недоліки в діяльності автошколи, про що повідомили нам. І ми вже це звернення розглянули", - розповів Криклій.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року у центрі Харкова сталася ДТП за участю автомобілів Lexus 20-річної Зайцевої і Volkswagen Touareg, за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов. Тоді загинули п'ятеро людей. Ще одна дівчина через тиждень померла в реанімації.  

26 лютого 2019 року Київський районний суд Харкова визнав Дронова та Зайцеву винними в скоєнні ДТП і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном по 10 років кожному. Захисники Зайцевої та Дронова подали апеляційні скарги на вирок суду.

Читайте також: Моторошна ДТП у Харкові: показали камеру Зайцевої в СІЗО (фото, відео)
#Дтп#зайцева#автошкола
Більше новин:
Моторошна ДТП у Харкові: президента просять помилувати Дронова
02.03.2019 о 14:51
news photo
ДТП у Харкові: суд дав Зайцевій і Дронову по 10 років в’язниці
26.02.2019 о 16:38
news photo
ДТП у Харкові: Зайцева пообіцяла більше ніколи не сідати за кермо
19.02.2019 о 18:30
news photo