Авторизація

Суспільство
З'явилась петиція про припинення громадянства України Ігоря Коломойського
03.06.2019 о 12:03
image

На сайті президента України з'явилася електронна петиція з вимогою про припинення громадянства України олігарха Ігоря Коломойського, передає «Є!»

Петиція опублікована 1 червня.

Автор петиції, зокрема, зазначає, що Коломойський має громадянства інших країн.

"Ігор Коломойський ще у 2014 році у публічному просторі визнав, що окрім українського громадянства має громадянство 2-х країн – Ізраїлю та Кіпру. (Зокрема про це він говорив в інтерв’ю програми Схеми. Також про це він сам заявив у Лондонському арбітражному суді).У відповідності до ст. 19 Закону України «Про громадянство України» підставами для втрати громадянства України є добровільне набуття громадянином України громадянства іншої держави, якщо на момент такого набуття він досяг повноліття.

У відповідності до ст. 106 пн. 26 Конституції України президент приймає рішення про прийняття до громадянства України та припинення громадянства України. З огляду на вищезазначене, вимагаю від президента України виконати свій конституційний обов’язок – припинити громадянство України Ігоря Коломойського", - йдеться в петиції.

На момент написання статті під петицією підписались близько 3 тисяч осіб. 

Нагадаємо, для того, щоб петиція була розглянута, необхідно зібрати 25 тис. підписів протягом трьох місяців з дня оприлюднення петиції.

Читайте також: Петиція за відставку Зеленського зібрала рекордну кількість підписів
#Коломойський#громадянство#петиція
Більше новин:
На сайті Президента зареєстрували петицію за відставку Зеленського
23.05.2019 о 11:31
news photo