Авторизація

Події
Депутатський законопроект про відповідальність за незаконне збагачення передали до МВФ
03.06.2019 о 15:13
image
Розроблений комітетом Верховної Ради новий законопроект про відповідальність за незаконне збагачення передали на узгодження експертам Міжнародного валютного фонду, посольств США та ЄС.

Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожемякін, передає «Є!» з посиланням на Громадське.

«Ми створили робочу групу. Ми створили цей проект (закону про відповідальність за незаконне збагачення — ред.) і зараз прислали до посольства США, в європейське посольство та МВФ. Чекаємо відповіді. Тому, якщо по закону, то потрібно розглядати цей закон, а потім уже вносити новий. Це я кажу для представників президент», — заявив Кожемякін.

За словами депутатів, які розробляли законопроект про відповідальність за незаконне збагачення, у створенні цього законопроекту брали участь представники ЄС та США.

Водночас, за словами секретаря Ради національної безпеки та оборони, президент готується внести до Ради свій законопроект про відповідальність за незаконне збагачення.

 26 лютого стало відомо, що Конституційний суд визнав неконституційною статтю Кримінального кодексу про відповідальність за незаконне збагачення. Зі скаргою на цю статтю КК до Конституційного суду 12 грудня 2017 року звернулися 59 народних депутатів. Їхні інтереси в суді представляв депутат від «Народного фронту» Павло Пензеник.

Сам глава Конституційного суду, коментуючи скасування кримінальної статті щодо незаконного збагачення, заявив, що у США також немає цієї статті.

Громадські організації попередили, що скасування відповідальності за незаконне збагачення призведе до припинення співпраці з МВФ.

Кримінальну відповідальність за незаконне збагачення в Україні ввели у 2015 році в межах виконання Плану дій з візової лібералізації ЄС. Ця вимога також було включена в меморандум співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Читайте також:США перевірятимуть соцмережі претендентів на візу

#Мвф#Депутати#Закон#незаконне збагачення
Більше новин:
Угорська ультраправа партія вимагає автономії для угорців в інших країнах
31.05.2019 о 20:25
news photo
Співвласник «Кварталу 95» Шефір виступає за скасування закону про мову
31.05.2019 о 14:10
news photo
Опублікована стенограма зустрічі президента Зеленського з керівництвом ВР та парламентських фракцій
31.05.2019 о 11:04
news photo
Дві квартири та Range Rover: Вакарчук розповів про свої статки і бізнес
31.05.2019 о 09:43
news photo