Авторизація

Світ
Щодня понад 1 млн осіб заражаються хворобами, що передаються статевим шляхом - ВООЗ
07.06.2019 о 12:26
image

Безперервне поширення у світі трихомоніазу, хламідіозу, гонореї та сифілісу - інфекцій, що передаються статевим шляхом (ІПСШ), свідчить про відсутність прогресу в боротьбі з ними та вимагає від світової спільноти скоординованих дій. Про це заявила Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), яка опублікувала дані дослідження, згідно з яким щодня у світі понад 1 млн осіб у віці від 15 до 49 років заражаються цими хворобами, передає «Є!»

"Викликає занепокоєння відсутність прогресу в питанні про припинення поширення інфекцій, що передаються статевим шляхом", - заявив журналістам виконавчий директор ВООЗ Пітер Салама.

Згідно з дослідженням ВООЗ, у 2016 році серед людей у ​​віці 15 - 49 років у світі було зареєстровано 156 млн нових випадків зараження трихомоніазом, 127 млн ​​- хламідіозом, 87 млн ​​- на гонорею, 6,3 млн - на сифіліс. Організація підкреслює, що ці інфекції "піддаються лікуванню".

Вона нагадує, що ІПСШ "дуже впливають на здоров'я дітей і дорослих". Якщо ці інфекції не лікувати, вони можуть привести до "серйозних і хронічних наслідків для здоров'я, включаючи неврологічні і серцево-судинні хвороби, безплідність, позаматкову вагітність, мертвонародження і підвищений ризик ВІЛ". 


За оцінками ВООЗ, внаслідок сифілісу у 2016 році близько 200 тис. дітей народилися мертвими або померли в дитячому віці, і це - одна з головних причин смертності серед немовлят.

З моменту останньої публікації відомостей про ІПСШ у 2012 році, підкреслює організація, не було досягнуто істотного зниження числа інфікованих і темпів нових заражень. В середньому приблизно одна людина з 25 у світі є носієм щонайменше однієї з чотирьох ІПСШ.

Ці інфекції поширюються головним чином через відсутність запобіжних заходів при статевих контактах. Деякі хвороби, зокрема, сифіліс, можуть поширюватися також від матері до дитини під час вагітності та пологів.

ІПСШ можна запобігти, поширюючи серед населення знання про методи захисту від зараження.

Читайте також: Супрун розповіла, як уникнути ботулізму і розпізнати його
#Медицина#Вооз#інфекція
Більше новин:
Чому безкоштовні операції в Інституті серця коштують десятки тисяч: скандальні історії
22.05.2019 о 14:40
news photo
Пацієнти онколікарні в Тернополі поскаржились раднику голови ОДА на хабарництво в медзакладі
14.05.2019 о 15:41
news photo
Соціологи заміряли рівень корупції в медичних закладах
14.05.2019 о 14:12
news photo