Авторизація

Економіка та бізнес
Нафтогаз знизив ціну на газ для населення
14.06.2019 о 15:24
image

НАК Нафтогаз України знизила ціну природного газу для населення та інших споживачів за спеціальними зобов'язаннями (ССЗ) в червні на 7,3% - до 5553,89 гривень за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ, вартості доставки і націнки постачальника). Про це повідомила прес-служба компанії, передає «Є!»

"НАК "Нафтогаз України" розрахувала нову ціну природного газу для потреб населення та інших споживачів по ССЗ, яка буде діяти в червні - відповідно до постанови Кабінету міністрів України №485 від 5 червня 2019 року вона становитиме 5553,89 гривень за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ, вартості доставки і націнки постачальника). Таким чином, в червні ціна газу, за якою Нафтогаз продає його газзбутам і постачає споживачам по ССЗ, зменшиться на 7,3%, або на 436,11 гривень в порівнянні з травнем", - йдеться в повідомленні.

Як приклад вказується, що кінцева ціна газу для споживачів у Кіровоградській області з урахуванням ПДВ, вартості доставки і націнки постачальника в червні складе 7755,87 гривень. Кінцева ціна в інших регіонах залежить від тарифу на розподіл газу, встановленого НКРЕКУ для відповідного обл- або міськгазу. Постачальники газу зобов'язані інформувати своїх споживачів про кінцеву ціну, зазначили в НАК.

"Ціна змінюється паралельно з ринковим паритетом і, завдяки цьому, споживач отримує чесні умови. Ми сподіваємося, що уряд найближчим часом також погодиться з нашою пропозицією щодо повної відміни цінового регулювання, що на додаток до прозорого ціноутворення дозволить кінцевому споживачеві вибирати постачальника газу", - зазначив глава правління Нафтогазу Андрій Коболєв.

 

Читайте також: Уряд зобов’яже Нафтогаз знизити ціни на газ у червні до 8 грн за кубометр, у липні — до 7,7 грн
#Газ#Ціна#Нафтогаз
Більше новин:
Ціни на алкоголь можуть зрости до 10%
06.06.2019 о 17:29
news photo