Авторизація

Політика
В Ізраїлі назвали ім'ям Трампа місто на Голанах
17.06.2019 о 10:00
image

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху на спеціально скликаному засіданні уряду відкрив стелу, що відзначає місце, де буде розташовуватися нове місто - Trump Heights (Трампові висоти). Про це пише The Washington Post, передає «Є!» із посиланням на УП.

Нове поселення з'явиться на окупованих Ізраїлем Голанських висотах, які Трамп визнав частиною Ізраїлю в березні цього року.

"Ми збираємося зробити дві речі: створити нове співтовариство на Голанських висотах, чого не робили багато років. Це акт сіонізму, і він має першорядне значення. Друге - вшанувати нашого друга, дуже великого друга держави Ізраїль - президента Дональда Трампа, який недавно визнав суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами", - заявив прем'єр Ізраїлю.

Під час церемонії, на якій був присутній також посол США Девід Фрідман, була відкрита дошка з назвою нового поселення на івриті та англійською мовою.

Нагадаємо: 25 березня президент США Дональд Трамп підписав декларацію про визнання суверенітету Ізраїлю над спірною територією Голанських висот.

У ЄС заявили, що й далі вважають цю територію окупованою.

Україна у питанні Голанських висот керується статутом ООН та рішеннями Радбезу ООН, останнє з яких визначає цю територію окупованою Ізраїлем.

Організація Об'єднаних Націй продовжить політику невизнання суверенітету Ізраїлю над Голанськими висотами попри політичну декларацію, яку підписав Трамп.

Голанські висоти, у минулому частина Сирії, були захоплені Ізраїлем в 1967 році в ході Шестиденної війни. Анексія Голанських висот не визнана ні світовим співтовариством, ані Радою Безпеки ООН.

#Ізраїль#Дональд Трамп#Голанські висоти
Більше новин:
В Ізраїлі поїзд врізався у верблюда
12.06.2019 о 21:33
news photo
Померла дружина президента Ізраїлю
04.06.2019 о 11:29
news photo
Трамп розповів, як визнав анексію Голанських висот після «коротенького уроку історії»
08.04.2019 о 11:50
news photo
ЄС не визнає суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами
27.03.2019 о 20:04
news photo
Ердоган: Заява Трампа про Голанські висоти поставила регіон на межу нової кризи
22.03.2019 о 19:13
news photo