Авторизація

Світ
Аномальна спека у Кувейті: гинуть люди, плавляться машини
21.06.2019 о 15:22
image

Аномальна спека зафіксована в Кувейті. Температура за Цельсієм досягла +63 градуси. І прогноз на найближчі дні ще більш невтішний, передає «Є!» із посиланням на DKN.
Кувейт - це арабська країна на березі Перської затоки. Там завжди було досить спекотно, але такої температури ще ніколи не було. Днями аномальна спека в Кувейті поставила світовий рекорд, який перевершив навіть температурний максимум в Долині Смерті в Каліфорнії 10 липня 1913 року, коли там була досягнута відмітка у 56,7 градуса вище нуля за Цельсієм. 
Кувейтці вмирають від спеки. Причому, буквально. Перший етап такої високої температури припав на 8 червня. З того часу від спеки померло вже понад п'ять осіб. Решта людей катастрофічно страждають від зневоднення.

Влада закликає людей не залишати домівки і не виходити на вулицю в пікову температуру і на відкрите сонце, бо це небезпечно для здоров'я. Через таку високу температури плавляться навіть машини.



У тіні цими днями температура на градусниках близько 52-53 градусів вище нуля, а ось на сонці досягає позначки в 63 градуси вище нуля за Цельсієм.

На даний момент температура в Кувейті - це максимальна температурна відмітка, яка коли-небудь була зареєстрована у світі за час існування людства.
Але втішити кувейтців нічим - у найближчі дні, особливо, 21 червня, очікується ще більше підвищення температури - до 68 градусів вище нуля за Цельсієм.

#Спека#кувейт
Більше новин:
Погода: буде дуже спекотно, на заході - дощі
21.06.2019 о 09:42
news photo
«Дихаємо реальною отрутою»: міністр звертає увагу на наслідки спеки в Києві
20.06.2019 о 14:40
news photo
Спека в Україні до кінця тижня стане ще дошкульнішою, - Діденко
20.06.2019 о 12:44
news photo