Авторизація

Події
У Вінниці помер чоловік, побитий поліцейським за відмову бути понятим
23.06.2019 о 20:07
image

Сьогодні помер чоловік, якого у Вінниці побив поліцейський за відмову бути понятим. Про це повідомив керівник Вінницької обласної організації партії «Громадянська позиція» Сергій Гайструк на своїй сторінці у Facebook, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

«Сьогодні зупинилося серце чудової людини, палкого патріота України, Олександра Комарніцького. Трагедія, яка червневого вечора сталася на вулиці нашого міста...Поліція, яка повинна охороняти спокій і мирне життя громадян - побила його до стану, який став смертельним. За що? Тільки за те, що відмовився свідчити про те, про що не мав уявлення і за що не дозволяло його мудре сумління!» - написав Гайструк.
«Співчуття родині і близьким Олександра. Жорстке і невідворотне покарання вбивці у поліцейських погонах!» - повідомив у Facebook лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко. Він нагадав, що поліцейському Державне бюро розслідувань висунуло підозру і посадило під домашній арешт. «Від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і начальника Нацполіції Сергія Князєва ми вимагаємо негайного звільнення керівництва Нацполіціі у Вінницькій області!» - наголосив Гриценко.

 11 червня близько 23:00 у Вінниці поліцейський, перебуваючи на службі, запропонував Комарніцькому бути присутнім у якості понятого під час проведення слідчих дій. Однак чоловік відмовився і, за даними поліції, спровокувавши конфлікт, намагався вступити з правоохоронцем в сутичку. Як наслідок, чоловік впав і отримав закриту черепно-мозкову травму. Його було госпіталізовано і весь цей час він перебував у комі. 22 червня слідчі теруправління ДБР, розташованого в місті Хмельницькому, оголосили поліцейському про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу що супроводжувались насильством). У разі доведення вини, правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати посади на строк до 3 років. Хмельницький міськрайонний суд взяв його під цілодобовий домашній арешт.


Читайте також: У Запорізькій області група молодиків жорстоко побила двох поліцейських
#Смерть#Побиття#Вінниця#поліцейський#чоловік
Більше новин:
У Харкові авто в’їхало в будівлю міськради, є постраждалий
23.06.2019 о 16:03
news photo
У Запорізькій області група молодиків жорстоко побила двох поліцейських
23.06.2019 о 13:31
news photo