Авторизація

Економіка та бізнес
Українець будує завод у Польщі
24.06.2019 о 16:46
image

Український виробник сільгосптехніки «Завод Кобзаренка» (Сумська обл.) планує здати в експлуатацію власний завод в Польщі, у місті Белхатув до 1 січня 2020 року. Про це в інтерв’ю Agravery.com розповів власник «Заводу Кобзаренка» Анатолій Кобзаренко, передає «Є!»

За його словами загальні інвестиції у будівництво заводу склали близько 5 мільйонів євро.

«Із них 2,3 млн євро нам на безповоротній основі надав ЄС — тільки за те, що ми будемо там виробляти інноваційну продукцію. Ці кошти підуть на погашення кредиту в банку, який ми брали під будівництво. Згідно з бізнес-планом термін окупності інвестицій у завод — 5 років. Сподіваюся, це може статися навіть швидше», — розповів Анатолій Кобзаренко.

Він зауважив, що наразі почався активний етап будівництва.

«Зараз готовий дах будівлі заводу, навісили кран-балки, залишилось облицювати стіни й залити бетоном підлогу. До 1 січня 2020 року завод має бути повністю зданий у експлуатацію. Уже на наступний день ми відрядимо наших найкращих фахівців — налагоджувати там виробництво», — сказав Кобзаренко.

Власник заводу відмітив, що «Завод Кобзаренка» фактично створює компактний варіант підприємства — копію виробництва в Україні.

«Справа в тому, що зараз у нас багато клієнтів у країнах ЄС. Для доставки продукції із Сумської області в Європу дуже велике логістичне "плече". В основному цеху площею 5 тис. кв. м. будуть розташовані зварювальна, фарбувальна, токарна та інші ділянки. Саме місце для будівництва обране теж не випадково — поруч розташовані кілька логістичних центрів, один із яких належить компанії «Amazon». Тому звідти буде зручно доставляти клієнтам продукцію по всій Європі. Так само, в разі доставки з Польщі, немає жодних проблем із митним оформленням, відсутній подвійний митний тариф, який потрібно платити при ввезенні та при вивантаженні обладнання. Відповідно, нижче накладні витрати та вартість наших виробів. Ще одна причина — в Європі дуже низькі ставки кредитування виробника і ставки на лізинг техніки», — пояснив Анатолій Кобзаренко.
Читайте також: У Польщі нагородили українця, що рятував людей під час масштабної ДТП
#Бізнес#Будівництво#завод#українець
Більше новин:
Під час масштабної ДТП у Польщі українець рятував людей, витягаючи їх із палаючих машин
13.06.2019 о 16:06
news photo
У Польщі засудили українця за незвичайну крадіжку в ювелірній крамниці
09.04.2019 о 21:02
news photo
У Польщі поляк напав на українців через їхню національність
28.08.2018 о 18:39
news photo