Авторизація

Події
На Луганщині під час ремонту школи вкрали з бюджету понад 700 тис. грн
25.06.2019 о 13:22
image

На Луганщині направлено обвинувальний акт до суду стосовно підрядника за підозрою у заволодінні бюджетними коштами при капітальному ремонті закладу освіти.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області, пише «Є!» з посиланням на ЗІК.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2017 року, після проведення відкритих торгів, начальником відділу освіти однієї з районних державних адміністрацій області укладено договір з товариством з обмеженою відповідальністю на роботи з капітального ремонту опорного навчального закладу.

Керівник будівельного підприємства за сприяння начальника відділу освіти РДА та інженера з технагляду, з метою заволодіння грошовими коштами, вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості за раніше укладеними договорами в частині завищення обсягів виконаних робіт з капітального ремонту закладу освіти.

На підставі вказаних документів підряднику незаконно перерахували понад 727 тис. грн з державного та місцевого бюджетів.

За результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів та 19.06.2019 повідомлено керівнику підрядної організації про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 366 КК України (внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів та складання службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 2 ст. 364-1 КК України (зловживання повноваженнями, тобто умисне, з метою одержання неправомірної вигоди для себе використання всупереч інтересам юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми службовою особою такої юридичної особи своїх повноважень, що спричинило тяжкі наслідки).

Свою вину у вчиненні злочину вказана особа визнала та добровільно відшкодувала завдані державі збитки. У зв’язку з цим чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

На цей час обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

У разі доведення вини особі загрожує до 6 років позбавлення волі та позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю з конфіскацією майна строком на 3 роки.

 

Читайте також:Керівник Військово-цивільної адміністрації Щастя погорів на хабарі

#Школа#Бюджет#Корупція#ремонт
Більше новин:
Експрезидента УЄФА Платіні заарештовано
18.06.2019 о 11:42
news photo
Українці скоро побачать посадки корумпованих топ-чиновників — представник АП
05.06.2019 о 18:22
news photo
Опублікована стенограма зустрічі президента Зеленського з керівництвом ВР та парламентських фракцій
31.05.2019 о 11:04
news photo
Рабінович: На посаді генпрокурора я б за тиждень покінчив з корупцією в країні
29.05.2019 о 12:14
news photo