Авторизація

Політика
Михайло Поплавський приведе Аграрну партію України в Раду, – експерт
25.06.2019 о 19:57
image

Новий лідер Аграрної партії Михайло Поплавський та системна робота на місцях протягом останніх років дає можливість цій політичні сили пройти до українського парламенту. Про це на своїй сторінці у Facebook написав політолог Петро Олещук, пише «Є!» 

Очевидним трендом цих виборів стали «нові обличчя» і залучення партіями до своїх лав публічних і відомих людей. Такий запит сформувався у нашому суспільстві. Підтверджують його і рейтинги старих політичних брендів, на кшталт «Самопомочі», яка взагалі не має шансів пройти в парламент 9-го скликання. Питання в тому: чи була партія «медійною», що існувала лише у віртуальному просторі, або що реально існувала на місцях та мала представництво в органах самоврядування. Приміром, тут варто згадати про таку політичну силу як Аграрна партія», – написав політичний експерт.

За його словами, очевидною перевагою цієї партії перед є той факт, що вони не були при владі останні п'ять років, не формували уряд і навіть не входили в парламент

Плюс на впізнаваність партії серед українців різного віку та соціальних статусів значно вплинуло залучення нового лідера – Михайла Поплавського, якого електорат політсили зустрів цілком позитивно, як «близького» і зрозумілого. Сама Аграрна партія має міцну структуру, добре себе показала на місцевих виборах і виборах в об'єднані територіальні громади (ОТГ). За підсумками останніх – це третя за впливовістю партія в Україні», – вважає політолог.

Як підкреслив експерт, «політичний капітал» Аграрної партії, накопичений в громадах може стати хорошим «трампліном», який цілком здатний «перекинути» політсилу через 5-відсотковий бар'єр до парламенту.

За різними оцінками, зараз рейтинг Аграрної партії коливається в районі 2-3%, але тут важливо розуміти: соціологи часто просто не доїжджають до віддалених сіл, а саме там і зосереджений кістяк електорату «Аграріїв». Тому є всі шанси, що сільські жителі під час виборів додадуть ще кілька відсотків партії Поплавського і, цілком ймовірно, вони свої місця в парламенті таки зможуть зайняти. Принаймні, якось у них більше віриться, аніж у деякі з нинішніх політпроектів з чинної ще ради», – підсумував Петро Олещук.
#Вибори#Україна#Політика#Кандидати#Поплавський#Аграрна партія
Більше новин:
У ЦВК пояснили, чому відмовилися реєструвати Парасюка
24.06.2019 о 19:29
news photo
Шоумен і телеведучий Олександр Скічко оголосив, що іде в політику
24.06.2019 о 11:03
news photo
Партія «Голос» хоче підвищити депутатам зарплату
21.06.2019 о 13:01
news photo
Ціна на газ для населення має зменшитися на 200-300 гривень, - Кістіон
21.06.2019 о 10:49
news photo
У «Голосі» відповіли на заяву «Слуги народу» про можливе об'єднання
20.06.2019 о 21:11
news photo
«Слуга народу», «Опозиційна Платформа - ЗА ЖИТТЯ» і «Батьківщина» лідирують в рейтингу партій, - опитування
20.06.2019 о 15:42
news photo
Мураєв і Вілкул не зможуть домогтися миру, тому що вони під санкціями РФ, - ЗМІ
18.06.2019 о 15:06
news photo