Авторизація

Політика
Путін: звільнення моряків не пов‘язували з поверненням Росії в ПАРЄ, їх можуть обміняти на росіян
29.06.2019 о 11:54
image

Президент Росії Володимир Путін заявив, що українських моряків, захоплених у Керченській протоці, можуть обміняти на росіян.

Про це він заявив на пресконференції за результатами саміту G20 в Осаці (Японія), інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"У нас є питання щодо деяких людей, які затримані в Україні. Моряки просто виконували наказ і Росія свідома цього, але, тим не менш, вони порушили російський закон. Потрібно спокійно в робочому режимі з цим розібратися. Триває судовий розгляд. Потрібно дочекатися, будемо потім це вирішувати. Головне, щоб це не було в рамках передвиборчої кампанії в Україні", - наголосив російський президент.

Окрім цього президент РФ спростував чутки, що нібито повернення делегації Росії до ПАРЄ пов’язане зі звільненням моряків.

"Ні, до чого тут ПАРЄ і українські моряки. Зверніть увагу. По-моєму, вже новопризначений начальник Генерального штабу української армії (Руслан Хомчак - прим.ред.) підтвердив, що це була провокація, організована екс-президентом України Петром Порошенком під час передвиборчої боротьби. Це просто ні в які ворота не лізе. Це неподобство. Давайте ми з цього будемо виходити, якщо так, то фактично українська сторона зізналася, що це була провокація з їхнього боку", - додав він.

Водночас Путін уточнив, що "обміни відбуваються".

"Зовсім недавно мені повідомили, що за посередництва пана Медведчука чотирьох звільнили "ЛНР" і "ДНР". Ось хороший приклад роботи, прямого контакту з тими, з ким потрібно вести діалог. І результат не забарився. Ось якщо так нинішня влада буде вибудовувати роботу на цьому напрямі, звичайно, ми багато можемо домогтися", - зауважив він.

Також президент РФ зазначив, що під час зустрічі президент США Дональд Трамп зробив пріоритетним питання українських моряків.

"Я вже не пам`ятаю, на обіді чи під час нашої зустрічі, але, в будь-якому разі, президент США зробив цю тему однією з пріоритетних під час нашого спілкування на G20. Обговорювали, звісно, й інші проблеми, але ця тема також порушувалась. Ми пояснили, що там відбувається. Говорили на цю тему. Рішення поки що немає", - додав Путін.
Читайте також: Український моряк одружився в російському СІЗО (відео)
#Путін#G20#обмін#моряки
Більше новин:
Дружина полоненого: Медведчук звільняє водія, який завіз сім бійців ВСУ в полон
28.06.2019 о 17:09
news photo
Уперше за 29 років у парламенті не буде Звягільського
27.06.2019 о 15:00
news photo
Український моряк одружився в російському СІЗО (відео)
26.06.2019 о 17:00
news photo