Авторизація

Суспільство
Коболєв щодня обходиться бюджету «Нафтогазу» як тисяча президентів Зеленських
26.07.2019 о 09:38
image

Щоденний дохід у вигляді зарплати і премій глави правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва, якого називають претендентом на посаду прем'єр-міністра України, більш ніж в 1000 разів перевершує дохід президента України Володимира Зеленського. Це стає очевидним при порівнянні доходів двох чиновників за червень, в якому налічувалося 19 робочих днів, передає «Є!» із посиланням на Українські новини.

Так, згідно з отриманою довідкою ДУС, президент України Володимир Зеленський отримав за червень 2019 року рівно 28 тис грн. Або 1473 грн за кожен робочий день на посаді.

У той же час, середньомісячна зарплата Коболєва на посаді голови правління НАКу становить 28,5 млн грн, або 1,5 млн грн на день.

Так, згідно з рішенням наглядової ради, оклад глави правління склав 2,08 млн грн, квартальна премія - 25 млн грн, річна премія за досягнення цілей - 25 млн грн, премія за особливі досягнення - 12,5 млн грн, матеріальна допомоги на оздоровлення - 1,3 млн грн.

Левову ж частку доходів Коболєва становить премія за виграш справи у "Газпрому" в Стокгольмському арбітражі в розмірі 216 млн грн або близько 1 млн грн кожен робочий день. При тому, що Україна поки так і не отримала від РФ виплати 4,5 млрд грн. Тобто, премія виплачується з коштів, які фактично не отримані ні Україною, ні НАКом.

Раніше чинний прем'єр-міністр України Володимир Гройсман публічно зажадав від Коболєва і менеджерів НАКу повернути в бюджет 390 млн грн вже отриманих премій. При цьому, Кабмін не зміг звільнити Коболєва з займаної посади. Сам же НАК заблокував в суді рішення уряду про перерахування до Держбюджету 90% чистого прибутку, що належить державі компанії.

Тим часом, вже європейські компанії заявили про виключення підпорядкованої НАКу компанії-транзитера "Укртрансгаз" зі списку надійних партнерів. Сам "Укртрансгаз" заявив про відсутність, в тому числі з вини НАКу, технологічного газу для підтримки нормального транзиту. .

Читайте також: Нафтогаз знизив ціну на газ для населення
#Зарплата#Нафтогаз#Коболєв
Більше новин:
Уряд зобов’яже Нафтогаз знизити ціни на газ у червні до 8 грн за кубометр, у липні — до 7,7 грн
05.06.2019 о 12:08
news photo
«Нафтогаз» у червні знизить ціни на газ на 8%, - Коболєв
27.05.2019 о 14:43
news photo
Коломойський назвав кандидатуру прем'єр-міністра
10.05.2019 о 20:22
news photo