Авторизація

Суспільство
Кожен п'ятий підліток в Україні курить електронні сигарети, - BneIntelliNews
02.08.2019 о 16:11
image

Команда президента Зеленського повинна провести "шокову терапію" в сфері охорони здоров'я в частині регулювання ринку електронних сигарет, а також так званих продуктів "зі зниженим ризиком".

Про це пише «Є!» з посиланням на Українські Новини.

У матеріалі йдеться, що Україна не дотримується Рамкової конвенції ВООЗ з боротьби проти тютюну і досі не підготувала нормативну базу для контролю над цим ринком.

Внаслідок цього в країні спостерігається "вибуховий ріст" електронних сигарет, які представляють не меншу небезпеку, ніж звичайні.

Зокрема, електронні сигарети викликають нікотинову залежність і надають шкідливий вплив на серцево-судинну систему та легені.

Однак це не заважає брендам електронних сигарет просувати цю продукцію серед дітей і підлітків, пише bneIntelliNews.

Так, в минулому році дослідження міжнародної організації Campaign for Tobacco-FreeKids показало десятки порушень законів про заборону реклами тютюнових виробів біля київських шкіл.

В рамках глобальної промо-кампанії PhilipMorris у Східній Європі в Україні просувають "дружні до IQOS" бари і ресторани, IQOS спонсорує кулінарні фестивалі і модні заходи для дітей і підлітків, реклама бренду присутня на автомобілях. Масштаб наслідків показало глобальне дослідження вживання тютюну серед молоді.

В Україні більше 40% підлітків (віком від 13 до 15 років) пробували електронні сигарети, а майже кожен п'ятий регулярно їх вживає. Крім того, 13,5% українських підлітків регулярно курять тютюн, а понад 46% опитаних зізнаються, що хотіли б спробувати.

Видання пише про те, що команді Зеленського необхідно посилити регулювання і привести закони про боротьбу з курінням у відповідність з європейськими стандартами, незважаючи на опір тютюнових корпорацій. 

"Промисловому лобіюванню часто вдавалося зірвати українські ініціативи щодо податків на табак і реклами. Тютюнова індустрія навіть використовувала голос українського уряду в міжнародних організаціях, щоб лобіювати такі заходи, як звичайна упаковка, — йдеться в матеріалі. — Новий уряд може знизити рівень захворюваності на рак і витрати на охорону здоров'я, одночасно збільшивши тривалість життя в Україні. Незважаючи на війну і спалахи інфекційних захворювань, серцево-судинні захворювання, рак і респіраторні захворювання залишаються трьома основними причинами смерті українців".

Читайте також:Регулярне вживання солодких напоїв підвищує ризик карієсу, ожиріння, серцевих захворювань і передчасної смерті

#Україна#Контроль#підлітки#куріння
Більше новин:
Берег Азовського моря встелений мертвими медузами
01.08.2019 о 18:27
news photo
На курортах Азовського моря виявили небезпечну інфекцію
30.07.2019 о 15:20
news photo
Скільки і як вам жити покажуть сантиметри на талії
30.07.2019 о 13:37
news photo
У Краматорську влада переходить на українську мову
30.07.2019 о 10:29
news photo