Авторизація

Економіка та бізнес
НБУ зобов’яже банки розкрити всі дані про приховані комісії та тарифи
07.08.2019 о 14:43
image

Національний банк України має намір запустити функцію захисту прав споживачів фінансових послуг з 2020 року. Вона передбачає боротьбу з оманливою рекламою фінансових послуг в Україні.

Про це повідомив голова Нацбанку Яків Смолій, передає прес-служба НБУ, пише «Є!» з посиланням на Еспресо.

“Для комплексного здійснення цієї функції ми створили новий підрозділ у Національному банку - управління захисту прав споживачів фінансових послуг, яке опікуватиметься захистом прав клієнтів та працюватиме над розвитком клієнтоорієнтованого регулювання”, - повідомив Смолій.

Серед головних порушень прав споживачів фінансових послуг - нав'язування деяких фінансових послуг (наприклад страхування чи оформлення кредитної картки), приховування тарифів та комісій та неправдива реклама (зокрема щодо кредитів за ставками 0%).

“Оманлива реклама та приховані комісії у короткостроковій перспективі дозволяють банкам отримати прибуток, проте у довгостроковій - руйнують довіру населення до банківської системи. Така ситуація не сприяє зростанню економіки та відновленню кредитування. Саме тому ми плануємо встановити вимоги до розкриття інформації банками на їхніх сайтах та у рекламі”, - повідомила заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

У Нацбанку планують запровадити нові вимоги до банків, які, зокрема, передбачають, щоб фінансові установи на своїх сайтах та у рекламі надавали повну та достовірну інформацію про всі комісії, відсоткові ставки та попереджали своїх клієнтів про всі можливі ризики.

Читайте також:Офіційний курс: гривня знову зміцнилась

#НБУ#Банк#Бізнес#Комісія
Більше новин:
Проти Порошенка відкрили чергову кримінальну справу
06.08.2019 о 21:24
news photo
Гривня частково відіграла падіння щодо долара, – НБУ
06.08.2019 о 15:07
news photo
Хто очолить комітети Верховної Ради і фракцію Слуги народу (повний список)
05.08.2019 о 16:30
news photo
В Україні відмовляться від паперових грошей: чого чекати
05.08.2019 о 11:11
news photo