Авторизація

Події
Суд виправдав харківську сепаратистку, яка закликала відокремити від України південно-східні області
08.08.2019 о 15:02
image

Суд виправдав лідера сепаратистського руху "Жіночий рух Харкова" Ізабеллу (Аллу) Сіренко, обвинувачену в зберіганні вибухівки та боєприпасів. Про це йдеться у вироку суду, передає «Є!» із посиланням на Українські Новини.

Сіренко звинувачувалася в тому, що 15 червня 2014 року на площі Свободи в Харкові під час мітингу представників руху «Жіночий рух міста Харкова» за допомогою гучномовця виголосила промову із закликом відокремити від України південно-східні області.

Даний відеозапис був розміщений на відеохостингу Youtube.

Сепаратистка була затримана та заарештована співробітниками СБУ в березні 2018 року. У неї вдома були виявлені 3 ручні гранати РГД -5, вибухові речовини, а також детонувальний шнур і запальна трубка.

В судовому засіданні обвинувачена свою вину не визнала та від дачі пояснень відмовилася.

Свідки підтвердили оголошення Сіренко сепаратистських гасел на мітингу, але суд не прийняв їх свідчення до уваги, зазначивши, що свідкам перед допитом показували відео з мітингу, що є порушенням процедури і могло вплинути на їхню свідомість.

Також суд не визнав доказом відеозапис виступу Сіренко, так як даний файл видалено з Youtube, а стенограма її заяв була складена слідчим без понятих.

Крім того, суд висловив сумніви щодо якості експертизи боєприпасів, вилучених у підсудної. В результаті суд визнав недоведеним звинувачення щодо Сіренко.

Суд визнав її невинною і виправдав.

Читайте також: Кандидатка від «Слуги народу» заступилася за терористів «ДНР»
#Суд#Сепаратизм#Сіренко
Більше новин:
У СБУ пояснили, чому дозволили представникам «ЛНР» нахабно розгулювати по Станиці Луганській
08.08.2019 о 11:00
news photo
СБУ розпочала провадження через карту «угорського» Закарпаття
18.07.2019 о 20:24
news photo
В Раду збирається балотуватися екс-нардеп, який підтримував бойовиків ЛНР у 2014 році
16.05.2019 о 10:06
news photo