Авторизація

Події
Міноборони припинило фінансування розробок нових видів бронетехніки
15.08.2019 о 17:50
image

ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О. Морозова" вимушено переводить майже тисячний колектив підприємства на дводенний робочий тиждень. Причина цього – низка рішень Міноборони України, які створюють умови для знищення одного з провідних оборонних підприємств України, передає «Є!» із посиланням на прес-службу Укроборонпрому.

Зокрема, Міністерством оборони припинено фінансування виробництва БТР-4 через нездатність приватної компанії ТОВ "Лозівський ковальсько-механічний завод", яка є монополістом у виготовленні корпусів зі сталі марки "71", виробляти необхідну кількість корпусів. 85-те військове представництво Міноборони заблокувало можливість виробляти корпуси БТР-4 із бронесталі виробництва Євросоюзу на потужностях ХКБМ та інших підприємств Концерну.  Таким чином були штучно створені всі передумови для унеможливлення виконання ХКБМ державного оборонного замовлення з виготовлення БТР-4 для українського війська. 

Також Міністерство оборони, без пояснення причин, припинило фінансування розробок нових видів бронетехніки. Зокрема, глибокої модернізації одного з основних танків українського війська, яка мала докорінно підвищити ефективність бойової машини.  

Фактично ХКБМ залишився без замовлення на виготовлення нової техніки.

Зазначимо, що ХКБМ є легендарним розробником бронетехніки, саме його фахівцями було створено Т-34 та Т-64, крім того саме ХКБМ розробило "Оплот", БТР-3, БТР-4 та іншу сучасну бронетехніку.

Водночас ХКБМ є єдиним в Україні виробником БТР-4, які з перших днів війни застосовуються на передовій та отримали численні позитивні відгуки від бійців.  

Читайте також: Президент доручив Міноборони виділити квартири сім'ям чотирьох загиблих військових
#Міноборони#військова техніка#БТР
Більше новин:
Втрати на Донбасі: названо імена загиблих морпіхів
07.08.2019 о 09:51
news photo
Внаслідок обстрілів під Павлополем загинули четверо українських бійців
06.08.2019 о 13:13
news photo