Авторизація

Суспільство
Дослідження: підлітки довіряють блорегам більше, ніж професійним медіа
17.08.2019 о 13:53
image

Дослідження показало, що підлітки довіряють блогерам більше, аніж професійним медіа. Про це свідчать дані опитування, поведеного SurveyMonkey та Common Sense Media, інформує «Є!», посилаючись на Главком.

Підлітки переважно отримують новини від так званих інфлюенсерів – блогерів, що мають вплив на думку аудиторії, а не від професійних ЗМІ.

Так, для 78% респондентів важливо залишатися в курсі новин. За словами головного наукового співробітника SurveyMonkey Джона Коена, здебільшого підлітки зацікавлені в новинах, але не шукають їх у традиційних чи онлайн-медіа.

54% респондентів отримують новини з Instagram, Facebook і Twitter, а 50% з YouTube кілька разів на тиждень. Лише 41% респондентів читають новини в онлайн чи друкованих медіа, а 37% дивляться новини на телебаченні.

Хоча більшість медіа мають сторінки в соцмережах, вони конкурують за увагу з брендами, інфлюенсерами й друзями підлітків. 6 із 10 респондентів відповіли, що вони обирають отримувати інформацію від інфлюенсерів, а не від новинних медіа, – зазначають дослідники.

60% підлітків зазначили, що отримують новини в YouTube від інфлюенсерів, а 39% – від ЗМІ. 40% зазначили, що інфлюенсери «загалом об’єктивно передають факти».

50% підлітків, що дізнаються новини на YouTube, відповіли, що найчастіше переглядають ті новини, які рекомендує платформа.

Опитування проводили 14-25 червня 2019 року, у ньому взяли участь 1005 підлітків із США віком від 13 до 17 років.

Нагадаємо, Росія направила в Google вимогу вжити заходів щодо недопущення рекламування несанкціонованих масових заходів на відеохостингу YouTube, який належить компанії.

Епідемія російськомовного контенту в YouTube набула масштабів, яких в Україні не було ніколи.

Читайте також: Хочете більшу зарплату? Як варто про неї просити
#Опитування#Інтернет#Соцмережі#вплив#інформація#підліток#блогери
Більше новин:
В Україні може подорожчати побутова техніка
16.08.2019 о 13:03
news photo
Заберіть мобільний: гаджет, що знаходиться на відстані руки, може викликати проблеми
14.08.2019 о 11:32
news photo
Хочете більшу зарплату? Як варто про неї просити
22.07.2019 о 18:24
news photo