Авторизація

Події
Донька викладача Зеленського може отримати посаду в АМКУ
20.08.2019 о 10:47
image

Ірина Копайгора із Кривого Рогу претендує на посаду державної уповноваженої Антимонопольного комітету України. 18 серпня вона подала до реєстру Національного агентства з питань запобігання корупції 

декларацію кандидата на посаду державної уповноваженої АМКУ, передає «Є!» із посиланням на Наші гроші.

Ірина Копайгора зареєстрована та проживає у Кривому Розі. Працює у Криворізькому економічному інституті при «КНЕУ ім. В. Гетьмана» у якості доцента кафедри правового регулювання економіки.

Відзначимо, що у цьому інституті юридичну освіту отримав чинний президент України Володимир Зеленський.

У цьому ж інституті викладає батько претендентки на крісло державної уповноваженої – Іван Копайгора. Будучи завідувачем кафедри правознавства, Копайгора викладав Зеленському теорію держави і права.

Сам Копайгора коментував успіх Володимира Зеленського, високо оцінюючи його особистісні якості та позитивно характеризуючи його досягнення.

Саме Володимир не одного разу просив порад, і ніколи не пропускав пар, хоча грав у спектаклях і виступав у театрі», – згадував Копайгора.

Також відомо, що у Криворізькому економічному інституті працює батько Володимира Зеленського, Олександр Зеленський.

Окрім викладання в КНЕУ Ірина Копайгора також отримує заробітну плату за сумісництвом у МАУП Кривий Ріг.

Нагадаємо, на початку липня президент Володимир Зеленський звільнив першу заступницю голови АМКУ Марію Ніжнік та держуповноважених Агію Загребельську, Андрія Вовка і Валерія Полюховича. Звільнення були проведені без відповідних подань прем’єр-міністра, передбачених законом.

31 липня президент призначив державними уповноваженими АМКУ Наталію Буроменську та Ольгу Нечитайло.

Замголови Офісу президента Олексій Гончарук підтверджував, що кадрові рішення стосовно АМКУ приймались на підставі побажань голови Комітету Юрія Терентьєва.

Наразі вакантними залишаються посади двох членів АМКУ, у тому числі, заступника голови. На посаду першого заступника голови кандидує Ольга Піщанська, яка також будувала свій кар’єрний шлях на малій Батьківщині президента – у Кривому Розі, очолювала закупівельний напрямок у «АрселорМіттал» у той же період, коли Юрій Терентьєв був генеральним юрисконсультом цього підприємства.

Читайте також: АЗС «Shell» оштрафують на 79 мільйонів через антиконкурентні дії
#Посада#АМКУ
Більше новин:
Країни Балтії відключаться від російських електромереж
21.06.2019 о 14:30
news photo
Постачальників харчування для ЗСУ оштрафували на 870 млн
04.04.2019 о 21:14
news photo