Авторизація

Політика
У Порошенка вирішили поборотися за крісло віце-спікера Ради
22.08.2019 о 17:00
image

Новообрана народна депутатка України від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко заявила, що їхня політична сила претендуватиме на посаду віце-спікера парламенту, а також на керівництво у комітетах, які традиційно очолює опозиція. Про це вона повідомила в коментарі журналістам, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

«Європейська солідарність» – це опозиційна політична сила, про що ми заявили ще раз на цьому засіданні (підгрупи Підготовчої депутатської групи – ред.). І як опозиція майбутня ми будемо претендувати на ті комітети, які традиційно в демократичних європейських країнах очолює опозиція – на комітети, які мають контролюючі функції», – сказала Геращенко.

Вона уточнила, що йдеться про Регламентний комітет, Комітет з питань свободи слова, а також посаду віце-спікера. 

Так само ми наполягаємо на пропорційному формуванні керівництва комітетів», – додала Геращенко.

На запитання, кого вони подають на віце-спікера, депутатка зазначила:

Прізвища визначені щодо наших кандидатур на всі відповідні комітети і віце-спікера. І найближчим часом ми їх оприлюднимо, відповідні листи зараз вже направлені до всіх наших колег».

Крім того, на запитання, у якому комітеті працюватиме екс-президент України Петро Порошенко, Геращенко зауважила, що він працюватиме у тому напрямку, де він є фаховим.

А ми знаємо, що він є найкращим дипломатом, і він є тим політиком, тим державним діячем, який чудово і фахово розбирається в питаннях безпеки і оборони», – наголосила вона.

На уточнення, чи йдеться про те, що Порошенко буде у комітеті з питань національної безпеки, Геращенко лише повторила, що Порошенко є державним діячем, який є «найкращим дипломатом… і він є найкращим фахівцем з питань нацбезпеки і оборони».

Читайте також: Один із нардепів «Слуги народу» склав мандат
#Порошенко#Верховна Рада#Геращенко
Більше новин:
Луценко розповів, чим він займеться після відставки
21.08.2019 о 17:58
news photo