Авторизація

Події
Із зараженими радіацією постраждалими під час вибуху під Сєвєродвінськом контактували 90 осіб, - ЗМІ
23.08.2019 о 09:42
image

Після того, як лікарі дізналися, що постраждалі під час вибуху на військовому полігоні під російським Сєвєродвінськом  в Архангельській області РФ потрапили під радіоактивне зараження, вони не припинили надавати їм допомогу, повідомляє «Є!» з посиланням на Гордон.

Із зараженими радіацією постраждалими під час вибуху на військовому полігоні контактували 90 осіб. 

Відзначається, що людей, які опинилися в зоні ризику може бути більше.

Співрозмовники видання розповіли, що після того, як стало відомо про зараження пацієнтів, жоден співробітник лікарні не перестав надавати їм допомогу. Лікарям довелося на місці придумувати для себе захист. Наприклад, респіратори вони знайшли в комплекті захисту екіпажів вертольотів.

Співробітники ФСБ вимагали від лікарів безпосередньо контактувати з постраждалими та підписати угоду про нерозголошення, але деякі співробітники лікарень на анонімних умовах вирішили розповісти про те, що сталося ЗМІ, щоб подібне не повторювалося.

8 серпня 2019 року на військовому полігоні під Сєвєродвінськом Архангельської області прогримів вибух. Інцидент стався під час випробування рідинного реактивного двигуна, викидів шкідливих речовин в атмосферу не відбулося, радіаційний фон залишався в нормі, стверджували в міністерстві оборони РФ.

За даними міської влади, підвищення радіаційного фону було. Росія обмежила судноплавство в Білому морі після події.

Спочатку повідомлялося, що двоє людей загинули, шестеро - поранені. 10 серпня стало відомо, що в результаті вибуху загинуло п'ять співробітників "Росатома".

У російської держкорпорації повідомили, що причиною інциденту стало "збіг обставин" і це "нерідко" трапляється при випробуваннях нових технологій. За даними "Росатома", вибух на морській платформі полігону ВМФ Росії стався після випробування ракети, назву якої не уточнили.

Експерт з ядерної зброї Джеффрі Льюїс 9 серпня припустив, що в РФ могли випробовувати крилату ракету з ядерною установкою. Цю інформацію з посиланням на розвідку США 12 серпня підтвердило видання The New York Times.

Радник президента Сполучених Штатів з національної безпеки Джон Болтон заявив, що подія є прикладом того, як Росія веде роботи зі створення засобів доставки ядерної зброї, використовуючи в тому числі вкрадені у Штатів технології.

Читайте також:Україну накрила радіоактивна хмара після вибуху ракети в РФ

#Росія#Вибух#лікарі#радіація
Більше новин:
Російські станції радіаційного моніторингу «замовкли» після вибуху під Сєвєродвінськом
19.08.2019 о 12:48
news photo
У Росії визнали перевищення радіаційного фону після вибуху біля Архангельська
13.08.2019 о 13:03
news photo
У Норвезькому морі зафіксували високий рівень радіації від затонувшого «Комсомольця»
10.07.2019 о 11:23
news photo
Китаєць продавав тури до Чорнобиля, але возив туристів в російський Челябінськ
18.06.2019 о 14:04
news photo