Авторизація

Політика
Медведчук: Сьогодні ми вносимо в парламент проект постанови про мир в Україні
29.08.2019 о 18:31
image

Про це на відкритті першого урочистого засідання Верховної Ради IX скликання розповів народний депутат, голова політради вищезгаданої політсили Віктор Медведчук, пише «Є!»  з посиланням на ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА-ЗА ЖИТТЯ.

Перше питання, яке ми піднімаємо сьогодні, воно головне не тільки для нашої партії, а для всієї України. Адже 80% громадян нашої країни, згідно з усіма соціологічними дослідженнями, виступають за припинення бойових дій на Донбасі і відновлення миру в країні. Тому наша партія сьогодні вносить проект постанови про мир в Україні, припинення бойових дій і виконання Мінських угод », - заявив Віктор Медведчук

Парламентарій зазначив, що в постанові перераховані всі ті закони, які повинні бути прийняті парламентом. По його словами, Верховна Рада зобов'язана доручити профільному комітету запропонувати розробити законопроекти і розглянути їх найближчим часом на засіданні. Зокрема, мова йде про наступні нормативно-правові акти: про зміни до Конституції щодо автономного статусу неконтрольованих територій Донбасу, закон про амністію, закон про вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей, закон про особливий порядок місцевого самоврядування на цих територіях, закон про вільну економічну зону і закон, який безпосередньо стосуватиметься відновлення конституційних прав наших громадян на Донбасі.

Віктор Медведчук підкреслив, що дані закони передбачені «Комплексом заходів щодо виконання Мінських угод», який прийнятий в Мінську 12 лютого 2015 року та затверджений резолюцією Ради Безпеки ООН. Він нагадав, що виконання Мінських угод, які в усьому світі вважаються безальтернативними, дозволить повернути мир в Україні та відновити територіальну цілісність держави.

Нагадаємо, сьогодні депутати Верховної Ради IX скликання склали присягу на вірність Україні. Традиційно текст присяги зачитав найстарший депутат - Юлій Іоффе, представник ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ - ЗА ЖИТТЯ.

#Політика#Медведчук#заява
Більше новин:
Разумкова обрали головою Верховної Ради
29.08.2019 о 15:44
news photo
У ВР оголосили створення монокоаліції Слуги народу
29.08.2019 о 15:20
news photo
Стало відомо, кого президент запропонує на посаду глави СБУ
29.08.2019 о 14:20
news photo
Міністерство з питань тимчасово окупованих територій ліквідують
29.08.2019 о 14:15
news photo