Авторизація

Події
Суд у Києві ув'язнив на дев'ять років агента російської розвідки
01.09.2019 о 16:56
image

Суд ув'язнив на дев'ять років агента російської військової розвідки, який працював на одному з підприємств державного концерну "Укроборонпром". Про це повідомляє Служба безпеки України, пише «Є!» з посиланням на Гордон.

Співробітники контррозвідки встановили, що мешканець Запоріжжя був завербований у 2014 році на тимчасово анексованій території АР Крим кадровим співробітником Головного управління Генштабу збройних сил РФ для підтримки ідей "русского мира", а також був матеріально зацікавлений", – ідеться в повідомленні.

У СБУ встановили, що зловмисник за грошову винагороду збирав для російської спецслужби інформацію про функціонування підприємств українського оборонного комплексу і соціально-політичну ситуацію в запорізькому регіоні.

Зібрані розвіддані агент посилав через відпрацьовані йому офіцером російської розвідки канали електронного зв'язку, а також передавав під час особистих зустрічей на території РФ, Білорусі й анексованого Криму.

Правоохоронці затримали агента під час перетину державного кордону з матеріалами розвідувального характеру і вилучили прихований магнітний носій інформації (microSD), на якому містилися зібрані для передачі, за завданням російської сторони, розвідувальні відомості", – повідомили у СБУ.

Під час проведення досудового розслідування агент визнав свою провину і підписав угоду між прокурором та підозрюваним про визнання винуватості.

Шевченківський районний суд міста Києва визнав фігуранта справи винним у здійсненні державної зради і засудив до дев'яти років позбавлення волі.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними РФ бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, з іншого. Росія офіційно не визнає свого вторгнення на територію України, незважаючи на оприлюднені факти і докази. 

Читайте також:Вони всі були поламані, – очевидець розповів, як витягував людей після вибуху у Дрогобичі (фото, відео)

#Росія#Суд#розвідка#агент
Більше новин:
Президент Німеччини вибачився перед поляками за події Другої світової війни
01.09.2019 о 13:26
news photo
Росія використовує дезінформацію для розколу та маніпуляції
31.08.2019 о 17:04
news photo
CNBC: Ядерний вибух в Росії міг статися під час підйому ракети «Буревісник» з дна моря
30.08.2019 о 15:01
news photo
Вийшов тизер-трейлер фільму «Термінатор: Темна доля» (відео)
30.08.2019 о 13:49
news photo