Авторизація

Політика
Рабінович: Нова влада розпочала наступ на свободу слова і вбивство об'єктивної журналістики
05.09.2019 о 16:57
image

Народний депутат України, співголова фракції «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ» Вадим Рабінович вважає питання про винесення останнього попередження і передачі до суду пропозиції анулювати телеканалу NewsOne ліцензію посяганням на свободу слова.

Про це він заявив в ефірі згаданого телеканалу, пише «Є!» з посиланням на сайт партії.

Канал NewsOne судять за висловлювання, зроблені гостями. Це означає, що за будь-яке висловлювання гостей в прямому ефірі, які ніяк не контролюються провідними, телеканали можна відключити вже завтра. Я не буду цитувати інших, а буду відповідати тільки за свої слова, сказані в ефірі телеканалу 06.06.19, за які його хочуть позбавити ліцензії: «Ми об'єдналися заради миру, Зупинимо« тарифний геноцид », відновімо мир на Донбасі, а головне - з нами мільйони українців». Усе! Ці слова члени Нацради навіть посоромилися прочитати на засіданні, незважаючи на те, що саме з них починається акт. Вони тільки сказали: «Ви не маєте права вживати словосполучення «тарифний геноцид», тому що це погано і важко, але це не «тарифний геноцид»!», - обурився Вадим Рабінович.

Народний депутат вважає, що сьогодні на наших очах починається не просто наступ на свободу слова - починається вбивство журналістики.

Вдумайтеся! Сьогодні, коли ера Порошенко підійшла до кінця, коли ми вибрали нову владу, нас засуджують за те, що ми говоримо, що Порошенко наживався на війні. І це говорить член Нацради, якого призначив Порошенко! Це судилище з готовим рішенням, що базується на фактах, які не можна натягнути на голову! Вони звинувачують нас «в приниженні воїнів» тільки тому, що ми говоримо: на Донбасі йде війна. Не можна говорити «геноцид», тому що у нас «все добре»! Бути може, на членів Нацради проблема високих тарифів не поширюється, але всіх інших вона стосується!», - зазначив депутат.

Парламентарій також підкреслив, що телеканал NewsOne в даний момент є найпопулярнішим, відкритим і доступним.

І якщо зараз ми його не захистимо, далі вже нас не чекає нічого хорошого. Вони «з'їдять» всіх!», - впевнений політик.

У будь-якому випадку, зазначив він, все, що будуть говорити на засіданні Нацради, уже не має значення - там все вирішено.

Очевидно, що ми йдемо шляхом не Штатів або Європи, куди нас нібито ведуть. Ми йдемо шляхом Північної Кореї і фашистської Німеччини, де теж затуляли рота тим, хто нібито непатріотично виступав. Те, що відбувається на засіданні - це ганьба для України», - заявив політик.

У зв'язку з цим він звернувся до президента України Володимира Зеленського з проханням захистити незалежні ЗМІ.

Ви - працівник медіа в минулому. Це накладає на вас велику відповідальність. Ви зобов'язані висловити свою позицію з цього питання, і вона повинна бути на стороні свободи слова, а не "миттєвих" інтересів», - закликав Вадим Рабінович.

Він також виступив з ініціативою провести довгострокову акцію під назвою «Ні дня без NewsOne!»

У відповідь на наступ на телеканал NewsOne пропоную акцію: «Ні дня без NewsOne!». Постійно вмикаємо телеканал, піднімаємо йому рейтинг - ось це буде здорово, і нехай вони «луснуть» від злості!», - резюмував народний депутат.

Читайте також:Нацрада ухвалила рішення щодо скандального каналу Медведчука: що далі

#ліцензія#телеканал#Рабінович#Нацрада з телебачення
Більше новин:
Звільнення Кличка: киянам призначають гауляйтера - екснардеп
05.09.2019 о 09:17
news photo
ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ заявила про політичні переслідування з боку влади
04.09.2019 о 14:03
news photo
Рабінович: Те, що відбувається у Верховній Раді, - це постановочний спектакль по монархізації влади
03.09.2019 о 19:38
news photo
В Ірані дорослий чоловік одружився на 9-річній дівчинці: шлюб скасували тільки під тиском суспільства
03.09.2019 о 17:44
news photo