Авторизація

Політика
«Можливо, перший гігантський крок до миру»: як світові лідери привітали обмін ув’язнених
07.09.2019 о 18:53
image

Президент США Дональд Трамп вважає, що обмін між Україною та Росією це «хороші новини», пише «Є!»  з посиланням на hromadske.ua.

Росія і Україна обмінялися великою кількістю ув'язнених. Дуже хороші новини, можливо, перший гігантський крок до миру», — написав він у Twitter.

Посли країн G7 також схвалили звільнення утримуваних в Росії українців та висловили сподівання на звільнення інших українських громадян.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що обмін між Україною та Росією є важливим кроком для нормалізації відносин між державами.

Ми готові допомогти у процесі примирення на основі Європейського суду з прав людини», — йдеться в повідомленні на сайті Ради Європи.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель вважає, що обмін спонукатиме надалі працювати над Мінськими домовленостями. Її слова передав представник уряду країни Штеффен Зайберт.

Grafik mit einem Zitat von Kanzlerin Merkel:

Також привітав обмін глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс.

Важливо, що українські політв'язні нарешті вдома, в Україні. На жаль, це сталося ціною ключового свідка у справі про збитий літак MH17», — написав він у Twitter.

Переглянути зображення у Твіттері

Президент Європейської Ради Дональд Туск радий звільненню Олега Сенцова та моряків і закликав Росію звільнити всіх політв'язнів.

Також радий звільненню Сенцова президент Європейського парламенту Давид-Марія Сассолі.

Я з нетерпінням чекаю можливості вручити йому парламентську премію Сахарова найближчим часом», — написав Сассолі в Twitter.

Нагадаємо, 7 вересня відбувся великий обмін полонених, на який чекали вже кілька тижнів. З російського полону повернулися 35 українців. Серед них — 24 моряки, яких РФ захопила в Керченській протоці, режисер Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух та інші, чиї прізвища кілька років поспіль звучали майже на всіх міжнародних зустрічах як прізвища політв'язнів.

Читайте також:До лікарні «Феофанія» привезли 11 звільнених українців (фото)

#Україна#Росія#обмін
Більше новин:
До лікарні «Феофанія» привезли 11 звільнених українців (фото)
07.09.2019 о 17:56
news photo
Обмін: Зеленський прокоментував звільнення фігуранта справи МН17 Цемаха
07.09.2019 о 16:53
news photo
До перемоги ще дуже далеко. Перша заява Олега Сенцова після повернення в Україну — повний текст, відео
07.09.2019 о 15:05
news photo
Бойко про обмін полоненими: Для відновлення миру важливо почати з повернення наших людей додому
07.09.2019 о 14:54
news photo