Авторизація

Події
Суд скасував рішення Харківської міськради про перейменування проспекту Григоренка на проспект Жукова
10.09.2019 о 12:29
image

Харківський окружний адміністративний суд скасував рішення Харківської міської ради щодо перейменування проспекту Григоренка на проспект Жукова. Про це повідомив 10 вересня керівник Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович у Фейсбуці, передає «Є!»

«Визнати протиправним та скасувати Рішення Харківської міської ради Харківської області 27 сесія 7 скликання від 19 червня 2019 року №1667/19 «Про розгляд електронної петиції», – ідеться в рішенні суду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом 30 днів, з дня його проголошення. Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Нагадаємо, у червні Харківська міська рада проголосувала за повернення проспекту в місті імені Георгія Жукова – раніше вулицю перейменували на честь генерала і дисидента Павла Григоренка в рамках декомунізації. Це рішення в судовому порядку оскаржували Харківська територіальна організація партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», політична партія «Демократична сокира», Харківська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» та кілька громадян України.

Читайте також: Кернес підписав рішення про повернення проспекту імені Жукова
#Суд#Харків#Міськрада#декомунізація
Більше новин:
В'ятрович назвав незаконним рішення про повернення проспекту у Харкові імені маршала Жукова
19.06.2019 о 21:29
news photo
Міськрада Харкова проголосувала за повернення проспекту Григоренка імені маршала Жукова
19.06.2019 о 13:06
news photo
В Інституті нацпам'яті прокоментували повалення пам’ятника Жукову в Харкові
04.06.2019 о 09:30
news photo