Авторизація

Політика
У Раді виникла суперечка між «Слугою народу» і «Євросолідарністю»
10.09.2019 о 20:33
image

Під час вечірнього засідання Верховної Ради у вівторок, 10 вересня, сталася перепалка між народними депутатами від фракцій "Слуга народу" та "Європейська солідарність" під час виступу Ірини Геращенко. Про це повідомляє Укрінформ, передає «Є!»

Під час розгляду законопроєкту №1043 про внесення змін до Регламенту ВР щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури співголова депутатської фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко вийшла до трибуни парламенту.

П'ять років тому "зеленые человечки" захопили Крим. Зараз "зеленые человечки" захоплюють український парламент, і насправді, повністю його перекреслюють", - сказала Геращенко під час виступу.

Після цих слів Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відключив її мікрофон і наголосив, що неприпустимо порівнювати народних депутатів із тим, що "ми спостерігали в 2014 році".

Коментар спікера депутати від "Слуги народу" зустріли аплодисментами. Разумков попросив включити мікрофон Ірині Геращенко. У цей час до президії підійшли всі члени фракції "Європейська солідарність" і стали біля трибуни.

Геращенко продовжила виступ словами, що "Рада перетворюється на парламент АР Крим". Виступ Геращенко народні депутати від фракції "Слуга народу" перебивали вигуками і оплесками.

Я прошу голову Верховної Ради заспокоїти свій югенд тут і не давати право перекрикувати опозицію", - відреагувала Геращенко.

Після цих слів у залі почали вигукувати "ганьба".

Зараз весь світ бачить, як опозицію спочатку відсадили на гальорку, потім її "захлопують" і перекрикують і далі, навіть не прийнявши ще закон з цинічною назвою "Про протидію зловживання прав народних депутатів щодо законодавчої ініціативи" - його вже виконують, тому що зараз я маю від своїх виборців право і обов'язок так само як всі інші 426 народних депутатів на законодавчу ініціативу, на альтернативний законопроєкт, на поправку", - заявила Геращенко.

Вона додала, що відбувається нищення "не просто опозиції, а й парламентаризму". Геращенко також наголосила, що законопроєкт має проходити експертизу комітету з євроінтеграції на відповідність європейським стандартам.

Разумков, у свою чергу, наголосив, що в залі парламенту неприпустимі образи, як і будь-де в державі.

Ми з вами нарешті дочекалися того часу, коли у Верховній Раді так вболівають за Регламент Верховної Ради України. То я хотів би зазначити, глава Х стаття 51 Регламенту: якщо народний депутат виголошує образливі слова на адресу іншого народного депутата або депутатської фракції, депутатської групи, головуючий на пленарному засіданні попереджає цього народного депутата про неприпустимість таких висловлювань або про припинення його виступу. Тоді давайте всі жити за Регламентом, якщо ми так дуже сильно за нього вболіваємо", - сказав спікер.
Читайте також: Рада достроково припинила депутатські повноваження «слуги народу» Анни Коваленко
#Верховна Рада#Геращенко#Парламент#"слуга народу"
Більше новин:
На сайті президента з'явилася петиція із вимогою перенести путч з грудня на жовтень
09.09.2019 о 15:19
news photo
Нова очільниця МОЗ — постійна міністерка — радник міністерки охорони здоров'я
06.09.2019 о 19:48
news photo