Авторизація

Суспільство
Звільнені з російського полону моряки повернулися додому в Одесу (фото)
14.09.2019 о 16:26
image

Сьогодні до Одеси прибули звільнені з російського полону українські екіпажі катерів Військово-Морських сил ЗС України.

Як передає кореспондент УНІАН, моряків доставили з Києва літаком на військовий аеродром «Шкільний», звідки автобусами доправили на військово-морську базу, яка дислокується в Практичній гавані Одеського морського порту, пише «Є!».

Журналістів на зустріч не пустили. ВМС ЗСУ У прес-центрі командування ВМС ВСУ повідомили, що в місто прибули екіпажі катерів «Нікополь», «Бердянськ» і буксира «Яни Капу».

Військових в гавані зустріли представники національного флоту України на чолі з начальником штабу - першим заступником командувача ВМС ЗСУ віце-адміралом Андрієм Тарасовим, екіпажі кораблів, катерів, а також волонтери, священнослужителі, представники громадськості, рідні й близькі.

Як зазначається, Тарасов особисто привітав прибулих з поверненням, подякував за мужність і витримку. ВМС ЗСУ

З квітами і плакатами зустрічали бранців Кремля... Росія утримувала українських військових понад дев'ять місяців, але за цей час жоден з них не визнав інкримінованих їм звинувачень, тим самим наші побратими стали не просто героями, а символом стійкості і незламності українського воїна, на якому будуть виховуватися майбутні покоління. Як відзначили військові, це не просто прапор - це уособлення підтримки всього українського народу, який неодноразово допомагав їм у скрутні хвилини під час перебування в російській в'язниці», - сказано в повідомленні.

Волонтери піднесли звільненим морякам прапор українських ВМС, який раніше в знак підтримки висів на флагштоці біля будівлі Одеської міської ради на Думській площі. 

Моряків також вітали діти - на знак подяки подарували військовим символічні кораблики, з якими протягом усього часу українці проводили в Одесі акції на підтримку військовополонених. Серед дітей була дівчинка-волонтер, яка вручила власний малюнок, де зображено повернення катерів в Україну.

Як зазначається, моряки після відпочинку повернуться в стрій і продовжать виконувати поставлені завдання.

Читайте також:Віктор Медведчук: Обмін утримуваними особами повинен вести до миру шляхом продовження діалогу з Росією

#Одеса#Звільнення#моряки#військовополонені
Більше новин:
Сущенко повернувся на посаду кореспондента і планує займатися публічною діяльністю
11.09.2019 о 17:46
news photo
Зі звільненими з полону моряками працюють психологи та капелани
10.09.2019 о 20:52
news photo
Перші 100 днів: чи задоволені українці роботою Зеленського? (відео)
10.09.2019 о 18:27
news photo
Проблема не в тому, що Путін напав на Україну, а в тому, що більшість росіян його підтримують, - Сенцов
10.09.2019 о 13:31
news photo