Авторизація

Економіка та бізнес
ПриватБанк розпізнаватиме шахраїв за їхньою поведінкою
16.09.2019 о 11:56
image

ПриватБанк анонсував запуск першого в Україні проєкту поведінкової біометрії, який дозволить ідентифікувати клієнтів за їхньою поведінкою. Про це повідомляє прес-служба ПриватБанку, передає «Є!»

Проєкт поведінкової біометрії банк запровадить спільно з платіжною системою MasterCard до кінця 2019 року. Поведінкова ідентифікація працюватиме в додатку «Приват24» з використанням технології NuDetect.

NuDetect дозволить онлайн-банкінгу та мобільному додатку «Приват24» перевіряти клієнтів за їх унікальною поведінкою при взаємодії з пристроями або додатками. Рішення аналізує сотні сигналів, включаючи характеристики пристрою, пасивні біометричні та поведінкові показники. Потім — порівнює їх зі способом поведінки користувача в минулому», — пояснюють у банку.

Там зазначають, що використання нової технології має зменшити кількість випадків шахрайства та зломів пристроїв, що зробить інтернет-банкінг більш безпечним. Біометричні дані банк обіцяє тримати конфіденційними.

В основі технології буде використання штучного інтелекту, який аналізуватиме поведінку користувачів додатку та створюватиме профайли їхньої поведінки, що міститимуть понад 300 унікальних параметрів. За цими параметрами система визначатиме, чи є користувач додатку справжнім чи є шахраєм.

Також ПриватБанк анонсував запуск функції, яка дозволить здійснювати оплату за допомогою обличчя, а також функцію, що допоможе розраховуватися в інтернеті без введення реквізитів картки.

Читайте також: У ПриватБанку повідомили, скільки українці витрачають з карток на харчі
#ПриватБанк#шахраї
Більше новин:
Три державних банки відновили видачу «теплих» кредитів — Держенергоефективності
14.08.2019 о 12:17
news photo