Авторизація

Події
З травня по вересень «Укртранснафта» отримала 3,5 млн євро компенсації за брудну російську нафту
16.09.2019 о 18:40
image

З травня по вересень АТ «Укртранснафта» отримало 3,5 млн євро від ПАТ «Транснєфть» за резервування потужностей нафтотранспортної системи в зв’язку з потраплянням до української ділянки нафтопроводу «Дружба» нафти з підвищеним вмістом хлорорганічних сполук. Про це повідомляє прес-служба «Укртранснафти», пише «Є!»  з посиланням на mind.ua.

Ця сума неостаточна, оскільки «Транснефть» продовжує резервувати потужності «Укртранснафти».

 Розмір платежів визначається в рамках діючих договірних відносин і залежить від залишку обсягів неякісної російської нафти в нафтотранспортній системі України станом на перше число кожного місяця, під які російська нафтотранспортна компанія резервує потужності «Укртранснафти».

Нагадаємо, через потрапляння хлороганічних сполук до нафтопроводу «Дружба» російську нафту відмовились приймати у Словаччині та Угорщині, до яких транспортує нафту «Укртранснафта». У зв’язку з цим компанія була вимушена призупинити транзит з 25 квітня до 11 травня 2019 року, а також – з 17 до 21 травня 2019 року. Зупинка транспортування нафти до країн ЄС не вплинула на обсяги транзиту російської нафти в квітні, але суттєво позначилась на обсягах травня.

Станом на кінець липня «Укртранснафта» отримала від ПАТ «Транснєфть» частину компенсації у розмірі понад 2,3 млн євро за потрапляння нафти з підвищеним вмістом хлорорганічних сполук до української ділянки нафтопроводу «Дружба»

«Укртранснафта» щодня перевіряє якість нафти, що надходить з Росії разом з міжнародною сюрвеєрською компанією SGS, і не фіксувала повторних випадків надходження забрудненої нафти до української ділянки нафтопроводу «Дружба».

Наразі «Укртранснафта» поступово надолужує недопрокачані об’єми, спричинені призупинкою роботи нафтопроводу «Дружба» у квітні-травні. У серпні «Укртранснафта» забезпечила транзит навіть більших обсягів нафти, ніж планувалось на початку місяця, наростивши об’єми транспортування нафти до ЄС у порівнянні з липнем 2019 року на 33,5%.

АТ «Укртранснафта» – оператор системи магістральних нафтопроводів України, загальна протяжність яких становить 4,767 тис. км. Компанія входить до складу дивізіону «Нафта» Групи «Нафтогаз».

Читайте також:«Нафтогаз» знизив ціну на газ для населення на вересень

 

#Нафта#Укрнафта#дохід
Більше новин:
«Нафтогаз» знизив ціну на газ для населення на вересень
12.09.2019 о 17:54
news photo
Правоохоронці проводять обшуки в «Укргазвидобуванні»
11.09.2019 о 16:06
news photo
Журналісти закликають Президента Україна та Уряд зупинити підвищення цін на доставку преси
10.09.2019 о 14:41
news photo
«Укртрансгаз»: українська ГТС на 85% готова до опалювального сезону
09.09.2019 о 17:18
news photo