Авторизація

Суспільство
У Мінветеранів порахували кількість учасників бойових дій
18.09.2019 о 09:49
image

За останніми даними Міністерства у справах ветеранів, в Україні зареєстровано майже 370 тисяч осіб, які мають статус учасника бойових дій. Про це йдеться в матеріалах проєкту “Без Броні”, оприлюднених у рамках пресконференції на тему “Стан ветеранського руху в Україні”, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

Відповідно до статичних даних, отриманих від Міністерства у справах ветеранів, станом на 1 липня 2019 року нараховується майже 370 тис. осіб, які отримали статус учасника бойових дій (УБД) із числа осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО, забезпеченні її проведення”, - зазначається в матеріалах дослідження.

Цікаво, що найбільше жінок - учасниць бойових дій зареєстровано у таких областях: Донецька (понад 3 тис.), Луганська (1,6 тис.), Дніпропетровська (майже 1 тис.).

Найістотніший відсоток жінок-УБД обліковано у Нацполіції (18%), СБУ (7%) та ДСНС (6%). Утім, в абсолютному вимірі найбільше їх у Міноборони – 9910 (3,9%).

Станом на 1 липня 2019 року статус особи з інвалідністю унаслідок війни мають майже 11 тис. ветеранів. Учасники проєкту підкреслили, що останнім часом ця кількість суттєво збільшилася, адже рік тому їх було близько 3 тис. За регіонами осіб з інвалідністю внаслідок війни найбільше у Чернігівській (1,7 тис.), Житомирській (близько 1 тис.), Київській (майже 1 тис. осіб) областях.

Читайте також: У зоні бойових дій на Донбасі загинув військовий, двоє дістали поранення
#Війна#учасники бойових дій
Більше новин:
«Не допустимо капітуляції!»: громадськість звернулася до президента України
17.09.2019 о 15:47
news photo
Заступниця голови Офісу президента звинуватила ветеранів АТО у початку війни на Донбасі
17.09.2019 о 13:22
news photo