Авторизація

Події
Суд повернув українське громадянство скандальному наміснику Десятинного монастиря Гедеону
19.09.2019 о 15:44
image

Окружний адміністративний суд Києва зобовʼязав Державну міграційну службу повернути українське громадянство епископу Української православної церкви Московського патріархату Гедеону (Юрій Харон). Про це йдеться в постанові суду, що наявна в розпорядженні theБабеля, передає «Є!»

Суд зобовʼязав посадових осіб Управління ДМС у Волинській області внести у відповідні реєстри інформацію про скасування рішення про позбавлення громадянства Харона та відшкодувати йому грошові витрати на судовий збір.

Нагадаємо, Епископа Гедеона 13 лютого затримали українські прикордонники в аеропорту «Бориспіль» (Київ), коли він прилетів із німецького Франкфурта. Спікер прикордонників зазначив, що у священнослужителя вилучили український закордонний паспорт через те, що він має громадянство кількох країн, а також тому, що Гедеон займається антиукраїнською пропагандою і є активним адептом «русского мира».

Прикордонники стверджували, що українське громадянство Юрія Харона було скасовано ще в червні 2018 року. Тоді на єпископа Гедеона в Управління міграційної служби у Волинській області поскаржилась СБУ.

14 квітня епископ Гедеон вилетів назад у Франкфурт. Уже 24 квітня єпископ подав позов з вимогою повернути йому громадянство. Єпископ УПЦ МП Гедеон подав до суду на Державну міграційну службу. Він вимагав повернути громадянство України.

Читайте також: З'явилося відео «депортації» з України архімандрита Гедеона
#громадянство#Десятинна церква#Гедеон
Більше новин:
У міграційній службі пояснили, чому українські паспорти Гедеона визнано недійсними
15.02.2019 о 09:09
news photo
«Намолили»: хто стоїть за Десятинним МАФом
13.02.2018 о 13:40
news photo
Настоятель «Десятинного монастиря» володіє двома квартирами в столиці й їздить на Porsche Cayenne
13.02.2018 о 10:50
news photo