Авторизація

Політика
У Зеленського хочуть підписати міжнародний договір про суверенітет України
23.09.2019 о 11:02
image

У команді президента Зеленського розглядають ідею підписання масштабного міжнародного договору за участю провідних світових держав, щоб закріпити "на століття" суверенітет і територіальну цілісність України. Про це в інтерв'ю "Лівому берегу" розповів помічник президента у міжнародних справах Андрій Єрмак, передає «Є!»

У нас є ідея — зараз я говорю про це вперше, — яка тепер звучить у переговорах, щоб урегулювання ситуації завершилося підписанням масштабного міжнародного договору, в якому взяли б участь усі найбільші гравці — США, Велика Британія, Німеччина, Франція, Китай, які зафіксували б на роки, а ліпше на століття, наш суверенітет, територіальну цілісність", - сказав він.

Єрмак сказав, оскільки Україна вже має досвід непрацюючих документів і гарантій, під які вона здійснила серйозні кроки, починаючи з моменту здобуття незалежності, то він вважає, що як "один з елементів гарантії в Україні мають з'явитися штаб-квартири міжнародних організацій".

Коментуючи можливість приєднання США до нормандського формату, Єрмак сказав, що президент вже озвучив чітку стратегію, за якою він робить все, щоб рухатися далі в рамках мінського і нормандського формату.

Якщо на якомусь етапі ми зрозуміємо, що нормандський формат не працює, будемо шукати інші формати. Безумовно, ми хотіли б розглядати таку можливість, щоб якомога більше міжнародних партнерів приєдналися до цього процесу", - сказав він.
Читайте також: Тука повідомив, за яким сценарієм нова влада «захопить» Київ
#Договір#суверенітет#Єрмак
Більше новин:
#ЧашкаПрем'єра: Гончарук став відеоблогером (відео)
23.09.2019 о 11:43
news photo
Що думають українці про нового прем'єра та Уляну Супрун? (відео)
17.09.2019 о 15:16
news photo