Авторизація

Події
Трамп наказав затримати військову допомогу Україні перед дзвінком Зеленському - ЗМІ
24.09.2019 о 10:20
image

Президент США Дональд Трамп попросив керівника адміністративно-бюджетного управління Міка Малвейні призупинити мільйонні виплати військової допомоги Україні приблизно за тиждень до дзвінка президенту Володимиру Зеленському 25 липня, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

Про це стало відомо виданню The Washington Post від трьох високопоставлених чиновників американської адміністрації. За словами чиновників, Трампа в першу чергу цікавила корупція в Україні. Він засумнівався, чи слід виділяти гроші Україні і хотів проаналізувати ситуацію.

Видання повідомило, що розпорядження Трампа надійшло в Пентагон і Державний департамент на міжвідомчій нараді в середині липня. 

Згідно з документом, чиновникам було наказано повідомити законодавцям, що затримка в наданні допомоги є результатом "міжвідомчого процесу". Додаткової інформації надано не було. Один з чиновників сказав, що Трамп притримав кошти, побоюючись корупції в Україні. Врешті кошти вирішили переказати у зв’язку з закінченням фінансового року 30 вересня.

Чиновник також заперечив, що між затримкою допомоги і ймовірним тиском на Зеленського почати розслідування проти колишнього віцепрезидента Джо Байдена і його сина Хантера є зв’язок. Нагадаємо, телефонна розмова, що відбулась між президентами 25 липня, опинилась в центрі скандалу у США.

За закидами ЗМІ, під час розмови президент Трамп міг неодноразово наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії США та колишнього віце-президента США Джо Байдена.

Читайте також:Байден вимагає, аби Трамп опилюднив розшифровку розмови з Зеленським

#Україна#США#Допомога#Корупція#Дональд Трамп
Більше новин:
У Трампа назвали дату зустрічі із Зеленським
21.09.2019 о 09:03
news photo
Стало відомо, коли відбудеться зустріч Зеленського і Трампа
19.09.2019 о 09:44
news photo
Трамп розпорядився відкрити стратегічні запаси нафти США і заявив про бойову готовність
16.09.2019 о 09:40
news photo
Зеленський і Трамп можуть зустрітися у Нью-Йорку, — Тейлор
12.09.2019 о 13:48
news photo