Авторизація

Шоу-біз та культура
Критики у захваті: на Netflix вийшов детектив, де нічого не відбувається
24.09.2019 о 11:26
image

20 вересня на Netflix вийшли 12 епізодів детективного серіалу "Злочинець" (Criminal). Вся дія в ньому відбувається лише в кімнаті для допитів, кабінеті, звідки ведеться спостереження за допитом, і коридорі поліцейської дільниці. Наразі, на думку критиків, це найцікавіший детектив 2019 року, передає «Є!» із посиланням на ВВС.

З 12 серій три зняті з англійськими акторами і англійською мовою, решта - німецькою, французькою та іспанською. Кожна серія має завершений сюжет, а саме допит підозрюваного в злочині: у вбивстві, викраденні дитини, зґвалтуванні або транспортуванні нелегальних мігрантів.

І кожна серія - це гра. Поліцейські грають з підозрюваним, підозрювані і їхні адвокати грають з поліцією.

Декорацій тут менше, ніж в будь-якій виставі на театральній сцені. Але через це його тільки цікавіше дивитися.

Мінімалізм дозволяє звернути увагу на деталі, які не є важливими у високобюджетному трилері: в руці героя тремтить пластиковий стаканчик з кавою. У кульмінаційний момент допиту починає працювати кондиціонер.

По тому, як герой крутить в руці кулькову ручку, що лежала перед ним, можна визначити, бреше він поліцейським чи ні. Героїня, що зізналася і розплакалася, залишає слід губної помади на пом'ятому пластиковому стаканчику з водою.

В цьому і був авторський задум.

Нам дуже сподобалася ідея роботи в обмеженому просторі, - каже Джордж Кей, співавтор серіалу і один з авторів минулорічного трилера "Вбиваючи Єву". - У будь-якій драмі навряд чи потрібно більше, ніж три кімнати. Завжди є сюжетне рішення, що дозволяє лише перейти з однієї кімнати в іншу. Ми просто міняємо їх і тим самим ускладнюємо сюжет і роль персонажів".
В акторів тут набагато більше відповідальності, тому що просто нікуди сховатися", - говорить акторка Кетрін Келлі, що зіграла в одній з серій.

кадр з Criminal

У "Злочинцеві" дії як такої немає, є тільки розмови. Злочини, про які йде мова, можна побачити тільки в поліцейських документах або на екрані монітора, де їх показують підозрюваним.

В результаті, якщо в першому ж епізоді спочатку просто приємно дивитися на Девіда Теннанта ( "Бродчерч", "Добрі наміри"), який на всі питання поліцейських відповідає: "No comments", то вже через десять хвилин в серії виникає повноцінна інтрига, і захоплює вона не менше, ніж якби йшлося про масштабний детектив з перестрілками і переслідуванням.

Попри абсолютно ідентичний інтер'єр кімнати для допитів, серії, зняті різними мовами і з різними акторами, є дуже різними.

Лише в одній серії іспанською мовою емоцій більше, ніж у всіх трьох разом узятих англійською. Манера проведення допиту теж абсолютно різна - в залежності від країни, де відбувається процес.

Сам Netflix називає серіал грою у "кішки-мишки" і психологічним конфліктом між підозрюваними і тими, хто їх допитує.

Перші рецензії на "Злочинця" - суцільне захоплення.

Чарівно-дивний мікс з Девіда Теннанта, іноземних детективів і сцен допитів з серіалу "За своїми службовими обов'язками", - пише Telegraph.
Новий, свіжий і захоплюючий", - йдеться в рецензії Guardian. Видання поставило серіалу чотири зірки з п'яти.

Американське видання про шоу-бізнес Vulture обіцяє, що любителі експериментів "просто проковтнуть" Criminal.

За перші 12 годин після виходу серіал набрав середню оцінку 9,4 з 10 на IMDB - сайті оцінок фільмів глядачами, а також рейтинг 80% на іншому сервісі - Rotten Tomatoes.

У рейтингу найбільш очікуваних прем'єр на сайті "Кинопоиск" у Criminal майже максимальні 98%.

Читайте також: Ліквідатор аварії на ЧАЕС наклав на себе руки після перегляду серіалу «Чорнобиль»
#Кіно#серіали
Більше новин:
«Чорнобиль» отримав 7 нагород премії «Еммі»
18.09.2019 о 17:12
news photo
Названа найбільш високооплачувана актриса в світі
24.08.2019 о 10:27
news photo
Розкрадачу жіночих сердець Олегу Виннику сьогодні 46: цікаві факти про феномен української естради
31.07.2019 о 14:40
news photo