Авторизація

Політика
Представництво НАТО в Україні підтримало «формулу Штайнмаєра»
08.10.2019 о 20:56
image

Про це заявив голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков під час брифінгу у Сєвєродонецьку Луганської області, пише «Є!»  з посиланням на ukrinform.ua.

НАТО повністю підтримує виконання Мінських угод всіма сторонами. Також ми відмітили, що минулого тижня відбулось погодження "формули Штайнмаєра" у Тристоронній контактній групі. Це може привести до повної імплементації Мінських угод", - заявив голова Представництва НАТО в Україні.

Він також зазначив, що в НАТО закликають Росію "у повному обсязі виконати свої зобов'язання".

Ми підтримуємо всі зусилля, які спрямовані на зменшення напруженості та можуть сприяти повному виконанню угод, оскільки це єдиний шлях до політичного врегулювання", - додав Вінніков.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 1 жовтня заявив, що Україна узгодила текст "формули Штайнмаєра" та домовилася про розведення сил біля Золотого та Петрівського на Донбасі.

За словами глави держави, ця формула передбачає ухвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, що ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Водночас ряд українських партій, активісти та громадські діячі виступили з різкою критикою можливості підписання цього плану На їхню думку, спочатку має бути виконана частина Мінських угод, яка стосується сфери безпеки. Тобто, виведення військ і відновлення контролю України над кордоном мають передувати виборам і визначенню статусу Донбасу.

У неділю, 6 жовтня, в багатьох містах України, зокрема у Києві, Вінниці, Львові, Харкові, Ужгороді, проходили акції проти підписання українською владою "формули Штайнмаєра" щодо Донбасу. У столиці, за даними поліції, участь у віче взяли близько 10 тисяч осіб.

Учасники акції виступили проти дій влади, які можуть призвести до капітуляції України перед Росією, зокрема, через реалізацію "формули Штайнмаєра", надання "особливого статусу" для Донбасу, відведення українських військ від лінії розмежування.

Тим часом заплановане на 7 жовтня розведення військ біля Золотого і Петрівського не відбулося через обстріли з боку окупантів.

Читайте також:Ситуація на Донбасі: окупанти вбили українського військового

#Мінські домовленості#Донбас
Більше новин:
Доля бойовиків Донбасу вирішена
07.10.2019 о 14:00
news photo
Спікер запевнив, що при підготовці закону про «особливий статус» жодна «червона лінія» перейдена не буде
07.10.2019 о 08:50
news photo
Головні новини тижня: реакція на «Формулу Штайнмаєра», закон про столицю, авіакатастрофа під Львовом, Віче
06.10.2019 о 19:20
news photo
Ситуація на Донбасі: окупанти вбили українського військового
05.10.2019 о 10:27
news photo