Авторизація

Події
Вадим Пристайко заявив, що скоро Росія поверне військові кораблі, які вона захопила у Керченській протоці
11.10.2019 о 09:00
image

За його словами, між РФ і Україною "є взаємодія" і процес повернення кораблів знаходиться на фінальному етапі, пише «Є!»  з посиланням на Прямий.           

Ми зараз на фінальному етапі передачі цих кораблів. Вони будуть повернуті найближчим часом. Технічні питання обговорюються як раз військово-морським командуванням. Наше завдання, як Міністерства закордонних справ, дати можливість завершити процес", - заявив міністр.

Також він додав, що Україна вже повідомила російській стороні після завершення певних етапів переговорів, що "ми готові - назвіть точку координат, де ці кораблі будуть стояти, і час, коли ми можемо забрати свої кораблі".

Ми хочемо подивитися, в якому стані ці кораблі нам будуть передані, чи залишилися на них, наприклад, сліди від пострілів, які були зроблені по нашим кораблям. Щось мені підказує, що їх там не буде на той момент, коли ми їх заберемо. Але цей процес відбудеться найближчим часом", - розповів Пристайко.

Крім того, міністр підкреслив, що Україна не визнає виконання РФ рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права щодо негайного звільнення українських моряків і кораблів.

Ми не визнаємо виконання російською стороною повернення моряків, воно не відбулося на вимогу суду. Вони повинні були їх повернути давним-давно без всякої видачі нами бажаних російською стороною осіб. Але, на жаль, так сталося, ми не могли чекати, поки наші люди будуть сидіти в російських тюрмах, і чекати, поки Росія виконає рішення Міжнародного трибуналу", - зазначив він.

Нагадаємо, командувач Військово-морських сил (ВМС) Ігор Воронченко заявив, що Росія повідомила Міжнародному трибуналу з морського права неправдиву інформацію про повернення трьох українських військових кораблів, захоплених в Керченській протоці.

Читайте також:Президент України заявив, що прожитковий мінімум у 2020 році становитиме близько 4300 гривень

#Україна#Росія#повернення#Керченська протока#кораблі
Більше новин:
Ліберальна партія Канади підтримує можливість запровадження безвізового режиму для України
11.10.2019 о 10:20
news photo
У Міністерстві закордонних справ підготовлено законопроект про подвійне громадянство
11.10.2019 о 09:30
news photo
Нобелівська премія з літератури була вручена поетесі українського походження Ользі Токарчук
10.10.2019 о 20:51
news photo
Кучер запропонував звільнити роботодавців від сплати єдиного соціального внеску за працівників, які не досягли 27-річного віку
10.10.2019 о 19:54
news photo
Президент уточнив свою позицію щодо захисту інтересів України у справі про націоналізацію ПриватБанку
10.10.2019 о 19:00
news photo
Іловайська трагедія: прокуратура вилучить документи з Офісу президента
10.10.2019 о 18:48
news photo
Можна відкрити ринок землі іноземним компаніям, - Зеленський
10.10.2019 о 17:47
news photo