Авторизація

Суспільство
Українцям готують неприємний сюрприз із субсидіями: виплату пільг можуть припинити
14.10.2019 о 16:11
image

Для отримання права на субсидію в новому опалювальному сезоні українці повинні до 15 жовтня подати заяву на отримання допомоги від держави. Тепер замість одного "Ощадбанку" громадяни можуть вибрати зручну для них фінустанову (з 38 запропонованих), звернутися в банк, відкрити рахунок і написати заяву для нарахування коштів у відповідний банк. Про це передає «Є!» з посиланням на РБК.

Українці можуть сплачувати за спожиті послуги по комуналці з урахуванням суми субсидії. Однак у випадку, якщо в одержувача пільги борг по оплаті на суму понад 340 грн, то виплачувати субсидії готівкою вже не будуть.

Одержувачів пільг очікує неприємний сюрприз - в новому опалювальному сезоні будуть скорочені нормативи на витрата газу: держава компенсуватиме тільки 4 кубометри газу на опалення замість 4,5, як раніше.

За словами експерта з питань ЖКГ Андрія Нікончука, з початком опалювального сезону заборгованість напевно буде збільшуватися.

Ми побачимо, як швидко вона буде накопичуватися, зокрема внаслідок платежів за опалення і гаряче водопостачання", - прогнозує він.

У той же час потрібно враховувати скорочення числа отримувачів субсидій - до держбюджету 2020 заклали на 8 млрд грн менше.

Українці стали отримувати більше. Реальна заробітна плата зросла, пенсія збільшується. Для когось вони значні, для когось ні", – говорить директор Інституту соціально-економічної трансформації Ілля Несходовський.

Читайте також:Субсидії по-новому: п'ять порад, як не втратити пільги

#Пільги#Комунальні служби#субсидії#нормативи
Більше новин:
Мінфін виступає за ринкову ціну на газ для населення
03.10.2019 о 16:00
news photo
Журналісти розповіли, чи варто очікувати зниження тарифів на комунальні послуги (відео)
01.10.2019 о 14:49
news photo
У Кабміні обіцяють субсидії тим, хто витрачає більше 15% доходів на комуналку
30.09.2019 о 17:30
news photo
Штраф - 8500 грн: в Україні хочуть заборонити поліетиленові пакети
30.09.2019 о 09:44
news photo