Авторизація

Події
Найголовніше за день: закон про судову реформу, Харківська міськрада підтримала «формулу Штайнмаєра», у Панамі закрили справу проти Порошенка
16.10.2019 о 17:20
image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 16 жовтня.

Рада прийняла Закон про судову реформу

Парламент прийняв у другому читанні проєкт закону про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування. Законопроєкт ініціював президент України Володимир Зеленський.

За законопроєкт проголосували 236 нардепів. Закон вносить низку суттєвих змін до законів України "Про судоустрій і статус суддів", "Про очищення влади" та "Про Вищу раду правосуддя".

Зокрема, передбачається скорочення кількості суддів Верховного суду та членів ВККС (Вищої кваліфікаційної комісії). Також передбачається створення Вищою радою правосуддя комісії з питань доброчесності та етики. Крім того, відтепер суддівська винагорода встановлюється за єдиними правилами для всіх суддів, незалежно від результатів кваліфікаційного оцінювання.

Міськрада Харкова підтримала «формулу Штайнмаєра»

Міська рада Харкова ухвалила звернення до президента України, Верховної Ради та депутатів місцевих рад про підтримку "формули Штайнмаєра" і позиції президента України.

За відповідне звернення, яке на сесії зачитав міський голова Геннадій Кернес, проголосували 53 депутати міськради, 12 були проти.

Зазначається, що міська рада Харкова вимагає від політиків усіх рівнів "припинити інсинуації" навколо "формули Штайнмаєра" та припинити акції "Ні капітуляції".

Прокуратура Панами закрила справу проти Порошенка

Перша спеціалізована прокуратура по боротьбі з організованою злочинністю Панами прийняла рішення про закриття справи, відкритої за заявою ексзаступника голови АП за часів президентства Віктора Януковича Андрія Портнова проти експрезидента Петра Порошенка. Про це повідомив адвокат Порошенка Ілля Новіков на пресконференції 16 жовтня.

За словами Новікова, у заяві Портнова, зокрема, стверджувалося, що компанії, начебто пов’язані з Порошенком, здійснювали легалізацію доходів, отриманих злочинним шляхом.

Адвокат зазначив, що прокуратура провела перевірку тих даних, які надав Портнов. Це тривало 2 місяці, після чого прокурор прийняв рішення про закриття.

Читайте також: Відкрито два провадження про зв'язки між Портновим і Трубою, - адвокат (відео)
#Порошенко#Харків#Закон#Портнов#Міськрада#судова реформа#Панама#формула Штайнмайера
Більше новин:
Рада прийняла закон Зеленського про судову реформу
16.10.2019 о 14:07
news photo
Прокуратура Панами закрила «портновську» справу проти Порошенка
16.10.2019 о 13:03
news photo
Міськрада Харкова підтримала «формулу Штайнмаєра»
16.10.2019 о 12:35
news photo