Авторизація

Події
Найголовніше за день: Зеленський взяв участь в інтронізації імператора, за держзраду затримано ексзаступника міністра економіки, в «ДНР» засудили українського журналіста
22.10.2019 о 17:20
image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 22 жовтня.

Зеленський взяв участь у церемонії інтронізації японського імператора Нарухіто

Президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська під час перебування в Японії з робочим візитом взяли участь в інтронізації імператора Нарухіто.

Україна є однією з майже 200 країн, представники яких прибули у Токіо для участі в церемонії.

Останнє сходження на трон японського імператора відбулося 30 років тому, а Володимир Зеленський став першим українським президентом, запрошеним на інтронізацію.

СБУ затримала ексзаступника міністра економіки за державну зраду

Служба безпеки України затримала ексзаступника міністра економіки, який підозрюється у державній зраді через нанесення масштабної шкоди обороноздатності нашої держави.

Встановлено, що високопосадовець Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, чиновники держпідприємства «Український центр «Безпека» та державної акціонерної холдингової компанії «Артем» діяли всупереч інтересам України на користь закордонної компанії.

Вони уклали з іноземцями свідомо збитковий контракт на виготовлення і постачання лінії з виробництва артилерійських снарядів на загальну суму понад 16,5 мільйона доларів США.

Унаслідок незаконної оборудки авансовий платіж у розмірі більше ніж 8,2 мільйона американських доларів США був переведений на рахунки фіктивних офшорних підприємств та привласнений учасниками схеми. Натомість іноземна компанія обладнання в Україну не постачала. Дії зловмисників поставили під загрозу забезпечення Збройних Сил боєприпасами під час протидії російській агресії.

Ексчиновнику оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

СБУ не уточнює прізвища ексзаступника міністра, однак, за даними ЗМІ, йдеться про колишнього заступника міністра економіки Юрія Бровченка.

У «ДНР» українського журналіста Асєєва засудили до 15 років ув’язнення

У «ДНР» засудили до 15 років ув’язнення українського журналіста, автора колонок для проєкту Радіо Свобода Донбас.Реалії Станіслава Асєєва.

У «ДНР» стверджують, що Асєєв засуджений за кількома «статтями» – «організація екстремістської організації», «шпигунство», «підбурювання до шпигунства»​, «публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності», «публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності».

Станіслав Асєєв перебуває в ув’язненні підконтрольного Росії угруповання «ДНР», за різними даними, з травня або червня 2017 року. Спершу він просто зник, два тижні про нього нічого не було відомо. Пізніше угруповання «ДНР» визнало його затримання й звинуватило у шпигунстві на користь України.

Читайте також: Зеленський запропонував Бразилії перезапустити спільний космічний проект
#ДНР#СБУ#Зеленський#Журналісти#Японія#держзрада#міністерство економіки#імператор
Більше новин:
СБУ затримала ексзаступника міністра економіки за державну зраду
22.10.2019 о 15:36
news photo
У «ДНР» українського журналіста Асєєва засудили до 15 років ув’язнення
22.10.2019 о 13:08
news photo
Зеленський взяв участь у церемонії інтронізації японського імператора Нарухіто (відео)
22.10.2019 о 10:26
news photo