Авторизація

Суспільство
Супрун закликала жінок вийти на роботу, щоб підвищити ВВП
24.10.2019 о 13:31
image

Колишня глава МОЗ розмірковує, чому в Україні так багато домогосподарок.

Українські жінки, вийшовши на роботу, здатні збільшити рівень ВВП. Про це в своєму Фейсбук пише Уляна Супрун, повідомляє «Є!» з посиланням на kp.ua.

Колишня глава МОЗ посилається на колонку у виданні VoxUkraine. Економіст Центру економічної стратегії Дарія Михайлішина зазначила в ній, що якщо в Україні будуть працювати стільки ж жінок, скільки і чоловіків, рівень ВВП зросте приблизно на 7%. Якщо всі жінки України вийдуть на роботу - можна очікувати зростання ВВП на 21%.

- Працевлаштування жінок - це не тільки про гендерну рівність, це і про розвиток держави. Але для того, щоб вирішувати проблему, слід розуміти, в чому причина такого стану речей, - погоджується Супрун.

VoxUkraine називає чотири основні причини невиходу жінок на роботу: відсутність місць в дитячих садах, низький рівень дошкільних установ, негнучкий графік роботодавців і гендерна нерівність.

Супрун йде далі і говорить, що високі соціальні виплати по догляду за дітьми негативно впливають на працевлаштування жінок, позбавляючи їх мотивації працювати. Також залишаються сильні стереотипи про те, що жінка - насамперед господиня і мати. Колишня в.о. міністра закликала подружжя ділити між собою домашню роботу.

Що ще сказано в матеріалі про непрацюючих жінок

• Лише 68% українських жінок працюють і в умовах міграції, старіння і природного скорочення населення в країні відчувається нестача робочої сили.

• Найбільший відсоток домогосподарок проживають у Волинській, Чернігівській, Львівській областях - 12,6%, 11,3%, 10,5% відповідно. Саме ці регіони можуть виграти найбільше від допомоги жінкам повернутися до роботи.

• Найбільші черги на місця в дитсадках на Західній Україні: у Волинській області, Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, а найменші - в Луганській, Донецькій, Херсонській та Черкаській областях.

Підвищення рівня дитячих садків закладено в програмі нового уряду на найближчі п'ять років. Міністр освіти Анна Новосад відзначала, що за нормами ЄС 95% дітей від 4 до 6 років повинні мати доступ до якісної дошкільної освіти.

Читайте також:Вперше на заробітки: 36% пенсіонерів не планують повертатись - дослідження

#робота#ВВП#Жінки#Супрун
Більше новин:
Ще один «кварталівець» отримав посаду в РНБО
23.10.2019 о 12:19
news photo
18 жовтня стало історичним для космонавтики днем
18.10.2019 о 20:50
news photo
У «Слузі народу» пропонують створити в Україні «реєстр сексу»: що це значить
18.10.2019 о 16:10
news photo
Ексклюзив! Олексій Гончаренко відверто розповів про цілі та плани об'єднання «Кубань»
18.10.2019 о 11:08
news photo