Авторизація

Україна
В Україні хочуть ввести подвійне громадянство. Важливі нюанси
01.11.2019 о 12:34
image

У Міністерстві закордонних справ України відпрацьовуються декілька концепцій можливого введення в країні подвійного громадянства,пише «Є!»  з посиланням на uazmi.

Про це заявив глава МЗС Вадим Пристайко в інтерв'ю ТСН на "1+1". Він підкреслив, що зараз між різними відомствами ведуться дискусії, до цього процесу також хочуть залучити народних депутатів.

Я б сказав, що відбувається напрацювання насамперед декількох концепцій. Вони іноді складні, іноді цікаві, наприклад, вихід на подвійне громадянство у двосторонніх відносинах із країною. Тобто це буде визнаватися тими країнами, які готові до цього один на один із нами, на двосторонній основі", — зазначив міністр.

Крім цього, розглядається варіант ширшого залучення громадян за кордоном. Зокрема, до уваги братиметься документ закордонного українця.

За словами Пристайка, у процес залучені різні органи і структури — крім Міністерства закордонних справ, це також Міграційна служба, СБУ та прикордонники. Між відомствами тривають дискусії.

Я думаю, далі ми залучатимемо більше депутатський корпус, щоб він став частиною процесу, тобто передати вже наші напрацювання далі до депутатів", — підкреслив глава МЗС.

Також Київ розглядає можливість розширити дію статусу "закордонний українець"  замість  видачі  українського  громадянства як другого для етнічних українців, які проживають в інших країнах.

 

Читайте також:Міністр закордонних справ України виступив за подвійне громадянство для української діаспори

 

 

#Міністр#громадянство#Вадим Пристайко#геополітика
Більше новин:
У Міністерстві закордонних справ підготовлено законопроект про подвійне громадянство
11.10.2019 о 09:30
news photo
Громадянин Ізраїлю Куницький виграє вибори у Харкові
22.07.2019 о 09:14
news photo
Лідер Kazka звернулась до Зеленського з приводу громадянства кандидата від «Слуги народу»
04.07.2019 о 09:16
news photo
Глава Укрпошти Смілянський визнав, що у нього подвійне громадянство
16.05.2019 о 13:05
news photo