Авторизація

Війна
У неділю, 3 листопада, стартує розмінування території у Золотому
02.11.2019 о 18:54
image
У Золотому-4 на Луганщині, де завершилося розведення військ, у неділю, 3 листопада, стартує розмінування території та демонтаж фортифікаційних споруд, пише «Є!»  з посиланням на Hromadske.           

Про це повідомили у штабі операції Об’єднаних сил.

Сьогодні представники вітчизняних та закордонних ЗМІ відвідали ділянку розведення №2, оглянули обладнані позиції українських військових, які ті зайняли після триденного етапу відведення сил і засобів», — йдеться у повідомленні.

З журналістами поспілкувався командир ОТУ «Північ» генерал-майор Олег Мікац. Він наголосив, що армія готова реагувати на загрози, бо попри переміщення військ, залишилась система вогню на цій ділянці.

Він додав, що 2 листопада спостерігачі ОБСЄ провели верифікацію розведення і підтвердили, що сторони дзеркально відвели війська.

3 листопада на ділянці №2 розпочнуться заходи з пошуку та знищення вибухонебезпечних предметів і демонтажу споруд», — розповіли у штабі.

Нагадаємо, 2 листопада біля Золотого завершили розводити сили.

Глава Міністерства закордонних справ України Вадим Пристайко сподівається, що розведення військ поблизу населених пунктів Золоте і Петрівське відбудеться за 7-10 днів (від 29 жовтня). За словами Пристайка, якщо не буде обстрілів і розведення відбудеться, це «відкриє шлях» до зустрічі «нормандської четвірки».

Водночас розведення сил біля Петрівського перенесли через обстріли бойовиків.

1 жовтня 2019-го на переговорах у Мінську домовились розвести сили біля Петрівського та Золотого, того ж дня українська сторона погодилась «формулу Штайнмаєра». Після розведення має бути узгоджена дата зустрічі лідерів «нормандської четвірки», заявили в Кремлі.

В ОБСЄ заявили, що розведення має початися 7 жовтня, однак цього не сталося: кількома днями раніше бойовики обстрілювали ділянку розведення сил біля цих населених пунктів.

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що для початку процесу розведення тиша повинна протриматися щонайменше 7 днів.

Читайте також:Генсек НАТО привітав розведення військ в Золотому

#Війна#Золоте#розмінування#розведення військ
Більше новин:
Бойовики обстріляли житлові будинки в Золотому-4, - СЦКК (фото)
30.10.2019 о 09:07
news photo
Після завершення розведення сил на Донбасі відбудеться зустріч у нормандському форматі, - Арахамія
29.10.2019 о 14:50
news photo
Групи поліцейських, які прибули до Золотого-4 Луганської області не мають завдання будь-кого виселяти звідти
28.10.2019 о 16:50
news photo
Ветерани-добровольці, які мали легальну зброю, вивезли її у супроводі поліції із Золотого-4
28.10.2019 о 09:00
news photo
«Я ж не лох!»: Зеленський приїхав у Золоте і посперечався з добровольцями (відео)
26.10.2019 о 15:15
news photo
Головні новини тижня: прес-марафон Зеленського, сутички між ветеранами та правоохоронцями на Донбасі, загибель керівників поліції
13.10.2019 о 17:58
news photo