Авторизація

Політика
Зеленському подали на підписання закон про заборону вирубки лісу Карпат
05.11.2019 о 20:50
image

На підпис президентові Володимиру Зеленському передали проект закону №0873"Про внесення змін в деякі закони, що передбачають обмеження або повна заборона на знищення лісів України способом вирубки. Про це передає інформагентство "РБК-Україна", пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

Згідно з процедурою це фінальний етап проходження документа для його прийняття і вступу в силу - передача на підпис гаранта Конституції. Раніше законопроект вже був узгоджений зі спікером парламенту Дмитром Разумковим.

Як пояснення до нормативного акту зазначено, що у 2000 році був прийнятий закон "Про мораторій на проведення суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону", який вводив мораторій на 10 років на проведення суцільних рубок головного користування в ялицево-букових лісах на стрімких схилах Карпат. Відповідно у 2011 році цей мораторій перестав діяти, і проведення суцільних вирубок ялицево-букових лісів знову стало можливим.

Цей закон встановлює заборону на проведення суцільних рубок у гірських ялицево-букових деревостанах, суцільних вирубок головного користування і будь-яких інших суцільних вирубок у високогірних лісах, в лісах в лавинонебезпечних та селенебезпечних басейнах та на берегозахисних ділянках лісу в Карпатському регіоні України, крім розробки суцільних буреломів, а також пошкоджених хворобами та шкідниками зелених насаджень.

Читайте також:Податкові новації в Україні дадуть притік робочої сили сусіднім країнам, – соціологи

#Законопроект#Зеленський#вирубка лісу
Більше новин:
Податкові новації в Україні дадуть притік робочої сили сусіднім країнам, – соціологи
05.11.2019 о 13:30
news photo
У Мінсоцполітики збираються обмежити виплати по народженню дитини
05.11.2019 о 12:15
news photo
Найголовніше за день: затвердження проекту держбюджету-2020, затвердження закону про судову реформу та листування Тищенка з пранкером
04.11.2019 о 17:40
news photo
Зеленський підписав закон про судову реформу, який критикував ЄС
04.11.2019 о 15:31
news photo