Авторизація

Політика
Іноземці матимуть право купувати землю в Україні через чотори роки, - Богдан
09.11.2019 о 10:24
image

Право купувати українські землі у рамках нового законодавства про земельний ринок іноземці отримають через чотири роки. Про це заявив голова Офісу президента Андрій Богдан в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі Україна, передає «Є!», з посиланням на РБК-Україна.

За словами глави ОП, у першу чергу переваги для викупу землі матимуть саме українці. Принаймні, у перші роки.

Неправда, що там іноземці. Там прерогатива в певний період, який мають для викупу землі - саме українці. Саме українські громадяни, які хочуть розвивати сільськогосподарське виробництво. Іноземці будуть брати участь через чотири роки, чотири з чимось, - заявив Богдан.

За його словами, законопроект про скасування мораторію на продаж сільськогосподарських земель надасть можливість легалізувати договір продажу землі, а тому ліквідує схеми "сірого ринку".

Треба розуміти, що в Україні в рік може продаватися не більше 5% землі. Це статистика. На сьогоднішній день цей ринок фактично працює, але цей ринок працює "вчорну". Це ринок продажу земель, коли оформляються неналежні документи, а коли селян часто обманюють. Грошей їм не виплачують, бо виплачують якийсь мізер і цим користуються великі компанії. Ми хочемо легалізувати, щоб договір був офіційний. Щоб один українець міг у іншого легально купити землю, - додав Богдан.

Лідер парламентської фракції Батьківщина Юлії Тимошенко у свою чергу зазначила, наступного сесійного тижня вже у вівторок 12 листопада законопроект про обіг землі можуть розглянути в сесійній залі Верховної ради.

Читайте також: Іноземці не зможуть купити українську землю, - радник прем'єра
#Україна#Українці#Богдан#земля#продаж#Офіс президента
Більше новин:
До Дня української писемності створили реп, присвячений солов’їній, калиновій, українській мові.
08.11.2019 о 11:00
news photo
Пенсії нижче мінімуму й без обіцяних зарплат: як новий «бюджет боржника» вдарить по українцях
06.11.2019 о 17:32
news photo
Названі українські міста з найнебезпечнішим ринком житла
02.11.2019 о 09:22
news photo
В Києві масштабні протести проти продажу землі (Онлайн трансляція)
30.10.2019 о 12:42
news photo