Авторизація

Політика
Плачкова: Витрати на силові відомства в 2020 році поб'ють рекорди за всі роки незалежності
15.11.2019 о 16:43
image

У бюджеті на 2020 рік в гіршому вигляді повторюються проблеми попередніх держбюджетів - збільшено видатки на силові структури і урізані соціальні виплати.

Таку думку в коментарі виданню «Гордон» висловила народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ - ЗА ЖИТТЯ Тетяна Плачкова, пише «Є!» з посиланням на сайт партії.

Парламентарій підкреслила, що значне збільшення фінансування силовиків і держорганів свідчить про прагнення влади побудувати в Україні поліцейську державу.

Ті, хто вчора з піною у рота звинувачував всіх і вся в совковості, сьогодні точно по-совковому будують поліцейську державу. Між першим і другим читанням витрати на МВС виросли на 10 млрд грн, на Міноборони - на 15 млрд. Як це позначиться на безпеці життя, як вплине на наше загальне прагнення до миру?», - зазначила політик.

Народний депутат також звернула увагу на те, що однією з проблем Держбюджету 2020 точно стане розбалансованість і дефіцит місцевих бюджетів. Причина - в незабезпеченості засобами додаткової держдотації на передані на місця витрати по утриманню установ медицини і освіти, які в порівнянні з 2019 роком зменшено майже на 30%.

І значить, повна виплата зарплат техперсоналу і оплата комунальних послуг - точно, під загрозою. Важким тягарем ця проблема знову ляже на місцеві бюджети, де і без того нічим латати "дірки"», - сказала Тетяна Плачкова.

Ключовою проблемою народний депутат вважає повну відсутність індустріальної політики і перетворення України на сировинну базу для «закордонних» партнерів. Оскільки в бюджеті так і не з'явилося проривних ідей щодо виведення реального сектора економіки з кризи і формування з нього драйвера зростання.

Чим без цього наповнювати бюджет? Моновлада вибрала українську землю і об'єкти середньої і великої приватизації - останні наявні в Україні національні активи. Питання риторичне і відповідати на нього доведеться українському народу - рівнем і якістю життя», - резюмувала Тетяна Плачкова.

Раніше  стало відомо, що українцям пообіцяли дешеві кредити на землю.

#Бюджет#Влада#«Опозиційна платформа - За життя»#Тетяна Плачкова
Більше новин:
Найголовніше за день: ухвалено бюджет на 2020 рік, втікача Онищенка екстрадують до України та затримання чоловіка нардепки «Слуги народу»...
14.11.2019 о 17:00
news photo
Рада ухвалила бюджет на 2020 рік
14.11.2019 о 14:38
news photo
Рада планує підняти податок на «айкос» і прирівняти його до тютюну
14.11.2019 о 14:10
news photo
Правоохоронці затримали чоловіка нардепки «Слуги народу»
14.11.2019 о 13:50
news photo