Авторизація

Політика
Відсьогодні прокурори перестануть вести досудові розслідування
20.11.2019 о 11:30
image

Прокуратура припиняє функцію досудового розслідування, у тому числі «справ Майдану», 20 листопада 2019 року, однак прокурори продовжать керувати розслідуваннями у провадженнях, які перейдуть до органів досудового розслідування. Про це повідомляє пресслужба ГПУ.

«20 листопада 2019 року прокуратура припиняє функцію досудового розслідування, однак продовжує здійснювати процесуальне керівництво у розслідуванні, тобто організацію і координацію досудового слідства», - повідомили у ГПУ. Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/news/vidsogodni-prokurori-perestanut-vesti-dosudovi-rozsliduvannya-641098.html
Прокуратура припиняє функцію досудового розслідування, у тому числі «справ Майдану», 20 листопада 2019 року, однак прокурори продовжать керувати розслідуваннями у провадженнях, які перейдуть до органів досудового розслідування, пише «Є!» з посиланням на glavcom.
 
Про це повідомляє пресслужба ГПУ.

20 листопада 2019 року прокуратура припиняє функцію досудового розслідування, однак продовжує здійснювати процесуальне керівництво у розслідуванні, тобто організацію і координацію досудового слідства», - повідомили у ГПУ.
 
 
У відомстві вказали, що усі незавершені розслідування передаються відповідно до кваліфікації до Державного бюро розслідувань, Національного антикорупційного бюро України, Служби безпеки України і т.д.
 
Разом з цим, повноваження прокурорів виконувати процесуальні дії в межах розслідувань забезпечить їхню безперервність», - додали у Генпрокуратурі.
 
З утворенням у ДБР спеціалізованого управління та переходу до нього слідчих, матеріали проваджень будуть направлені їм для подальшої роботи над розслідуваннями», - заявили у ГПУ.


У відомстві зауважили, що досудове розслідування здійснювалось прокуратурою тимчасово. Ця функція прокуратурі не притаманна і не входить до функцій прокуратури, згідно з Основним законом і законом України «Про прокуратуру».
У Перехідних положеннях Конституції України і КПК України зазначається, що до створення Державного бюро розслідувань повноваження щодо досудового розслідування здійснюють слідчі прокуратури, а після початку його роботи – мають завершити розслідування у визначений строк або вирішити питання про доручення його здійснення іншим органам досудового розслідування.
 
Читайте також:ДБР передало ГПУ проєкт повідомлення про підозру Порошенку
 
#Розслідування#Прокуратура#розстріл Майдану
Більше новин:
Главу «Укрексімбанку» Гриценка затримали в межах кримінальної справи — СБУ
16.11.2019 о 16:46
news photo
200 га земель природного парку незаконно вивели з держвласності
16.11.2019 о 11:22
news photo
Втікача Онищенка екстрадують до України в грудні, – Ситник
14.11.2019 о 12:00
news photo
Суд заарештував колишнього голову департаменту НБУ у справі «VAB Банку» із правом застави
13.11.2019 о 13:28
news photo
У Польщі за запитом РФ затримали співробітника секретаріату українського омбудсмена Ігоря Мазура
09.11.2019 о 16:20
news photo