Авторизація

Політика
У Кабміні повідомили, що Україна намагається укласти з Британією угоду про вільну торгівлю
21.11.2019 о 14:24
image

Заступник міністра розвитку, економіки, торгівлі та сільського господарства - торговий представник України Тарас Качка повідомив, що Україна готується до того, що уряд буде торгувати з Великобританією в умовах, коли у країни не буде угоди з Європейським союзом, передає «Є!» з посиланням на 112.

Також він додав, що Україна і Британія працюють по ряду питань.

Є ряд питань за якими ми працюємо з Британією. По-перше, у нас є наша внутрішня домашня робота, мова йде про цілу робочій групі. Також є план дій на випадок виходу Британії з ЄС без всяких умов, ми готові до цього", - заявив міністр.

Також він додав, що в разі Brexit, у Міністерстві розуміють які будуть мита і які потрібні документи.

Якщо відбудеться Brexit, ми розуміємо, які будуть мита, які документи не буде приймати Британія, які з'являться логістичні питання. Насправді, уряд України готується до того, що цілком можливо ми будемо торгувати з Британією в умовах, коли у них не буде угоди з ЄС загалом", - зазначив Качка.

Також міністр повідомив, що Україна намагається укласти з Британією Угоду про вільну торгівлю.

З цих міркувань намагаємося укласти Угоду про вільну торгівлю з Британією. В принципі, вона знаходиться в межах 1-1,5 раундів переговорів. Сподіваюся, що в кінці листопада буде можливість ще раз переговорити з британським урядом угоду. Якщо знадобиться, ми її розмістимо. Британія, в принципі, пропонує досить вільний митний тариф. Тобто з багатьох питань у нас будуть досить прийнятні умови торгівлі, навіть без ЗВТ. Проблемою є те, що ніхто не може зрозуміти точного товаропотоку між Україною і Британією. Тому що будь-які товари, які потрапляють до Польщі, а потім - у Британії, вважаються частиною загальної статистики з ЄС", - зазначив міністр.

Також стало відомо, що споживчі настрої українців погіршилися у жовтні.

Читайте також:У Мінекономіки звільнили близько 50 топчиновників

#Україна#Торгівля#Великобританія#міністерство економіки
Більше новин:
Рабінович: Україна не має майбутнього без аудиту держави
20.11.2019 о 14:46
news photo
Українців можуть звільнити від податків з депозитів
18.11.2019 о 10:45
news photo
Офіційний курс: гривня знову посилює позиції
15.11.2019 о 10:11
news photo
Росія відкрила морський фронт агресії проти України, – командувач ВМС Воронченко
15.11.2019 о 10:00
news photo