Авторизація

Політика
Медведчук: Продаж української землі не підтримують 64% жителів країни
29.11.2019 о 15:39
image

Голова Політради партії «Опозиційна платформа ‒ За життя», народний депутат України IX скликання Віктор Медведчук заявив, що нова українська влада не має жодного права розглядати питання купівлі-продажу землі сільськогосподарського призначення без проведення всеукраїнського референдуму, пише «Є!» з посиланням на сайт партії «Опозиційна платформа ‒ За життя».

Про це Віктор Медведчук сказав під час свого візиту на Закарпаття, де він брав участь у партійній конференції обласної організації «Опозиційної платформи ‒ За життя».

Як зазначив політик, 64% українців не підтримують ідею продажу землі сільгосппризначення, а більшість людей схильні до того, щоб це питання вирішувалося виключно на всеукраїнському референдумі.

Ну, ви знаєте, є загальна оцінка сьогодні по всій країні щодо того, що останні дані ‒ 64% не підтримують продаж землі сільськогосподарського призначення. Це перше. Друге: більшість людей схильні до того, щоб це питання якщо і вирішувалося, то тільки при позитивному рішенні на всеукраїнському референдумі. І це вже спільна позиція, яка склалася у всіх регіонах, зокрема й на Закарпатті. Тому потрібно виконувати норми Конституції, потрібно виконувати норми Земельного кодексу, потрібно забезпечувати людей тими ділянками і правом володіння на землю, а потім говорити про її продаж», ‒ підкреслив Віктор Медведчук.

Парламентарій також додав, що відповідно до Земельного кодексу 2001 року, кожен громадянин України має право на пай для ведення фермерського господарства, на безоплатне отримання землі до 2 га і на отримання до 12 соток землі на ведення садівництва.

Виникає запитання: люди вже отримали цю землю, тим паче безкоштовно? Ні, не отримали. Паї отримали 6,9 млн громадян, у середньому по 4 га. Що стосується підсобного господарства, ведення підсобного господарства, то до 2 га отримала ще менша кількість людей... Люди не виконали, не реалізували своє конституційне право на землю ‒ право, передбачене як право власності Земельним кодексом. Про який продаж можна говорити? Може, спочатку ми задовольнімо людей та їхні інтереси отриманням безкоштовної землі, а потім будемо вирішувати, щоб ця земля стала предметом купівлі-продажу? Я маю на увазі насамперед землю, яка має сільськогосподарське призначення», ‒ резюмував народний депутат.

Як заявляв раніше голова Політради партії «Опозиційна платформа ‒ За життя» Віктор Медведчук, продаж української землі сільськогосподарського призначення ‒ це вимога Сороса, Міжнародного валютного фонду і Вашингтона.

Раніше стало відомо, що закон про ринок землі планують ухвалити у грудні.

#Українці#Медведчук#земля#«Опозиційна платформа - За життя»
Більше новин:
Суд вирішив відпустити Андрія Садового під заставу в один мільйон гривень
28.11.2019 о 09:00
news photo
Опитування: за відкриття ринку землі — лише 24% українців
25.11.2019 о 15:00
news photo
Заборона продажу землі іноземцям лише сприятиме корупції, – експерти
19.11.2019 о 15:30
news photo
Тимошенко звернеться до КСУ через закон про продаж землі
18.11.2019 о 17:30
news photo