Авторизація

Суспільство
Без якісного оновлення складу відомства корупція буде продовжуватися
02.12.2019 о 18:50
image
Зараз із вже офіційним запуском  нової Держмитслужби більше 500 найбільш одіозних співробітників митниці не будуть переведені в нову структуру та будуть звільнені”, — зауважив Нефьодов.
Це означає, що в дуже багатьох регіонах нам вдасться прямо зараз обезголовити схеми. Але дуже важливий наступний крок — нам треба замістити їх професійними і чесними людьми. Тому що інакше на два-три місяці всі притихнуть, після цього хтось там організує таку саму історію", — додав він.

Максим Нефьодов назвав строки оновлення митниці, пише «Є!»  з посиланням на nrcu.gov.ua            

В нас з кінця грудня розпочинаються конкурси в нову Держмитслужбу. Будь ласка, повірте нам, що тепер можна і треба буде працювати чесно. Подавайтеся і хай переможе найкращий. З наступного року ми починаємо програму підняття зарплати митників, тому подавайтесь", — зазначив чиновник.

З 26 митниць створено 16 структур і з початку грудня вони мають запрацювати.

Так, я очікую, що вже цього року Кабінет Міністрів України ухвалить офіційне рішення про старт роботи нової Держмитслужби. І через тиждень я стану власне не номінальним, а реальним керівником митниці", — наголосив Нефьодов..
Скорочення структур звичайно дасть певну економію на витратах. Звичайно, вона допоможе скоординувати і централізувати певні процеси. Але, що не менш важливо, це просто ще й технічне, тактичне рішення аби оновити керівний склад. Тому що я абсолютно не вірю людям, які 20 років створювали ту систему, яка очевидно не задовольняє ні нас як платників податків, ні політиків. Цих людей треба змінювати і давати шанс новим людям, молоді, випускникам митної академії, комусь, хто прийде з бізнесу, з брокерської спільноти, з суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності”, — пояснив він.

Максим Нефьодов додав:

Тому оновлення кадрів — це дуже важлива складова реформи. Без звільнення як мінімум півтисячі старих кадрів, які заплямували себе, рухатися вперед, це чесно кажучи, імітація реформи. Імітувати реформу я точно не буду".

 

Читайте також:Згідно з новим законопроектом деякі посилки співробітники митниці можуть знищувати відразу після перевірки

#Митниця#Максим Нефьодов
Більше новин:
Ryanair оголосив розпродаж на рейс до Кракова, який скасувала МАУ
11.11.2019 о 16:30
news photo
Щоб потрапити на роботу у Державну митну служба України, треба буде пройти переатестацію
09.11.2019 о 20:00
news photo
Прикордонник, якого Зеленський звільнив під час візиту на Закарпаття, пішов на підвищення
08.11.2019 о 09:18
news photo
Митниця в 2020 році запускає проєкт розвитку інфраструктури 16 пунктів пропуску, - Нефьодов
07.11.2019 о 14:00
news photo
СБУ викрила незаконну схему легалізації авто на єврономерах
07.11.2019 о 11:20
news photo
СБУ виявила мільйонні зловживання на Миколаївській митниці
02.11.2019 о 16:48
news photo